CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

VI. Soproni Villamosipari Szakmai Napok

    1996 óta rendezi meg a Soproni Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola, valamint a Schilling János Alapítvány a Villamosipari Szakmai Napokat, amelynek szervezői között  a helyi Kereskedelmi- és Iparkamara is jelen van.  A rendezvénysorozat, – amelyre 250 szakmabeli érdeklődőt, villamosipari és elektronikai szakembert hívtak a rendezők –  kezdeményezője Horváth István tanár, a Schilling János alapítvány elnöke, aki az iskola vezetőségével közösen folyamatosan a tanulók minél jobb szakmai képzésén fáradozik.

A rendezvény szervezői és támogatói az ünnepélyes díjátadáson és megnyitón

    Az idei rendezvényt, amelyen a Schilling János Alapítvány díjának ünnepélyes átadására is sor került, Kalmár István alpolgármester nyitotta meg.
A rangos díjat Bujdosó Norbert kapta, a tavaly a Szakmai Kiváló Tanulója országos versenyen villanyszerelő szakmában.első helyezést elért tanuló, aki a jutalmat továbbtanulásához használhatja fel.

    Hagyomány, hogy az évek során a rendszeresen bemutatkozó cégek is ajánlanak fel különdíjakat a tehetséges tanulóknak. Idén az OBO-Bettermann ösztöndíj átadására is sor került. Szintén hagyomány, és ugyanakkor nem csak a szakmabelieknek kínál tanulmányozni- és látnivaló élményt az iskola aulájában megrendezett, több neves villamosipari cég kiállítása.
 

    A rendezvénysorozat  további programjai során, november 27-28-án kerül sor a VI. Magyar--Osztrák Villanyszerelői Versenyre, amely az iskola tanműhelyében november 27-én 9 óakor kezdődik, és jó előkészülete lehet a Szakma Kiváló Tanulója országos versenynek
    Hegyi Ferenc iskolaigazgató a Villamosipari Szakmai Napokról szólva úgy vélte, a rendezvény évek óta jelentősen segíti a tanulók pályaválasztását, villamos szakmák felé történő orientációját.Ez azért is fontos, mert Sopron városának és a Nyugat-dunántúli Régóinak egyre több, magasan kvalifikált villamos tervező- és kivitelező szakemberre van szüksége. Ezért fontos itt az iskola falai között megismertetni a legújabb szerelési anyagokat, technológiákat berendezéseket, energiatakarékos eljárásokat.
    A szakmai kiállítás az iskola 300 nm-es aulájában zajlik, a cégek szakmai előadására pedig a klubteremben kerül sor.

H.E.
Fotó: Horváth Tibor



2003. november 24., hétfő 22:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület