CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Hétvége az imádságról
A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) ötvenegy diákja háromnapos csendes-hétvégét töltött az evangélikus egyház révfülöpi oktatási központjában.

Az ötödikesektől a kilencedikesekig terjedő korosztályhoz tartózókat négy tanár és három teológus-hallgató kísérte el a hatodik alkalommal rendezett hétvégére. Az iskolai csendesnapokhoz hasonlóan ezek, az elsősorban csoportmunkára építő, és nem iskolai kötöttségek közötti együttlétek – az iskolai hittanórák mellett – a gyermekek és fiatalok hitélete formálásának eszközei közé tartoznak.
 

Életképek... és

    A csendeshétvége témája az imádság, mint Istennel való közvetlen kapcsolat volt - mondta Vincze Katalin iskolalelkész. Azok a fiatalok, akik a prédikációkban, az istentiszteleteken hallottakat az évek folyamán saját meggyőződésükkel és tapasztalatukkal is egyezőként élik meg, tudják kezelni azt a rengeteg információt, amely nap mint nap éri őket. Természetesen a még formálódó személyiségű fiataloknak nem mindig könnyű a hiteles megoldásokat megtalálniuk. A csendeshétvégének ezért is célja az is, hogy maradandó lelki élményt kapjanak a résztvevők, és a hittel megélt keresztyén élet jó gyümölcseit lássák.
 
 

...művészfotók

    A vallás és a hit összevetését is témául választott foglalkozások rávilágítottak a ,,valamiben hinni", és ,,az Istennel való személyes kapcsolat" közötti különbségekre, amint arról Pál apostol is szól a Fillippibeliekhez írt levelében: Isten nem maradt a magasságban megközelíthetetlenül, hanem lejött az emberek közé, amit akár a csendeshétévége résztvevői is megtapasztalhattak a csoportos beszélgetések, kreatív játékok, közösen megírt és előadott színdarab és közös istentisztelet során.
    A berzsenyis diákok csoportja – melynek az evangélikus diákok mellett csaknem egyharmada az iskola református és római katolikus diákjaiból állt – csendeshétvégén való részvételét a Líceum és a Líceumi Diákszövetség jelentősen támogatta, így anyagiak hiányában senkinek sem kellett távol maradnia.

T.É.
Fotó: Tóth Zsombor 7/III.B



2003. november 28., péntek 17:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület