CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Ipari zóna Sopronban- Porpáczy nyílt nap- Alpolgármester fogadónap- Öt éves a Gyermek- és Ifjúsági Központ

Ipari zóna Sopronban Soproni magánszemélyek és vállalkozások társultak, hogy a tulajdonukban lévő 28 hektáron ipari parkot létesítsenek. A park szervezésére, a működés feltételeinek biztosítására, a cím elnyeréséhez szükséges pályázat kidolgozására alapították a Soproni Ipari Zóna Kft.-t. A már működő vállalkozások saját erőből építik ki a terület infrastruktúráját.
Az alapító cégek fejlett technikát használó vállalkozások, elsősorban exportra termelnek. Kiss Ferenc, az Ipari Zóna Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy szombaton a társulás területén az osztrák tulajdonban lévő AWF Autóalkatrész-gyártó Kft. avatja új, 4600 négyzetméteres üzemcsarnokát. A kilenc éve alapított vállalkozás háromszáz dolgozót foglalkoztat, gépkocsik belső kárpitalkatrészeit, oszlopborítóit, ajtóborító kárpitjait gyártja. Az új üzem átadása után majdnem százötven fővel gyarapodik a létszám.
December közepén adják át a Citroen logisztikai központját, a jövő év elején pedig egy kamionjavító műhellyel és nemzetközi fuvarozást szervező központtal bővül a Soproni Ipari Zóna. (www.nol.hu -információ)

Porpáczy nyílt nap Nyílt napon mutatkozott be (pénteken) a fertődi Porpáczy Aladár Kertészeti, Magyar-Osztrák Vállalkozási Ügyintézőképző Iskola és Szaktanácsadó Központ. Az Esterházy kastélyban található intézménybe többszázan látogattak el, akik még nem döntötték el, hogy az általános iskola befejezése után hol tanuljanak tovább.  Magyar és osztrák pedagógusok tanítanak a fertődi középiskolában, ahol a csaknem 60 éve folyó, hagyományos kertészeti képzés mellett az idegen nyelvek oktatására és a közgazdasági képzésre helyezik a hangsúlyt. A végzősök EU-konform, osztrák érettségi bizonyítványt is szerezhetnek, így jó eséllyel tanulhatnak tovább külföldön - mondta el a Cyberpress-nek Wellner Andrea. Az igazgatónő hozzátette: a környezetvédelmi képzés hamarosan természetvédelmi képzéssel bővül. Ezenkívül büszkék arra, hogy az iskolában az akkreditált felsőfokú agrárkereskedelmi menedzser képzés is megvalósult.
    Az iskola másodszor rendezett nyílt napot, amelyre többszáz diák érkezett, sokan Ausztriából látogattak el Fertődre, ahol egyebek mellett azt is megtudhatták, hogy az intézmény új edzőteremmel és klubszobával gyarapodott, valamint az iskolát fenntartó a fenntartó Megyei Önkormányzat támogatásával nemrég a fűtésrendszert is korszerűsítették. (Tóth Anita Lilla)

Alpolgármester fogadónap 2003. december 3-án, 9.00-12.00 óra között tartja Hruby József alpolgármester fogadónapját, a Városháza (Fő tér 1.) első emeleti  alpolgármesteri irodájában. Információ az alpolgármesteri titkárság 99- 515-104-es telefonszámán kérhető.

Öt éves a Gyermek- és Ifjúsági Központ 2003. december 3-án  tartják a Gyermek- és Ifjúsági Központ és a GYIK presszó fennállásának 5. évfordulóját.a Gyermek – és Ifjúsági Központban. (Ady Endre u. 10.).



2003. december 01., hétfő 00:28


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület