CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

"Otthon vannak" - 5 éves a GyIK

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" - idézte Tamási Áron szavait szerdán este Sógor Ferenc, a GyIK Kht. igazgatója, a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központ fennállásának ötéves jubileumi ünnepségén. A városban csak GyIK-ként emlegetett épületben ugyanis mint mondta, - az elmúlt évtizedek költözködései után - végre otthonra talált az ifjúság háza. Az ünnepségre mindazokat meghívták, akik erkölcsileg vagy anyagilag a legtöbbet tették a ház zavartalan, eredményes működéséért.

1800 rendezvény, 400 ezer látogató � a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központ első öt évének rövid mérlege, és a számtalan élmény, amelyekből mindenki őriz valamit, aki már járt a házban, (márpedig alig akad soproni, aki ne fordult volna meg a GyIK-ban legalább egyszer az elmúlt öt év alatt.)

Dr. Gimesi Szabolcs, volt polgármester, Sógor Ferenc GyIK-igazgató, Kalmár István alpolgármester

Az egykori Úttörőházból, majd Gyermekek Házából öt éve költözhetett a 100 millió forintos költséggel felújított épületbe a gyerekek, az ifjúság és a felnőttek szabadidejének hasznos eltöltéséért dolgozó csapat. A házban nyolc egyesület, illetve alapítvány kapott állandó helyet és számos országos rendezvény otthonául is szolgál. A GYIK munkatársai változatos, sokféle programmal igyekeznek megszólítani a gyerekeken kívül valamennyi korosztályt.

Sógor Ferenc: Tartalmas, munkával teli időszakot jelent az elmúlt öt év

Sógor Ferenc a Cyberpress-nek elmondta: "az elmúlt öt év rendkívül tartalmas volt: sok örömet, izgalmakat, olykor feszült napokat hozott." A Gyermek- és Ifjúsági Központ igazgatója "reméli, hogy ezt a soproniak is így ítélik meg, kicsik és nagyok egyaránt."
Az ifjúság és a kultúra szolgálatában 26 éve dolgozó szakember az elmúlt évtizedek során változó elvárásokról, feladatokról szólva elmondta: a mai Magyarország egyszerre tükrözi a 19. és a 21. századot, így a kettős elvárásnak megfelelni kihívást jelent.

Kalmár István ünnepi hozzászólásában rámutatott: a valamikori SOTEX Kultúrház mára megtelt élettel, ami Sógor Ferencnek és csapatának köszönhető. Külön örömének adott hangot, hogy az épület falai öt év múltán is tiszták, graffititől mentesek, rongálás nyomait még a mellékhelyiségekben sem lehet felfedezni, ami szintén az itt dolgozók érdeme. Az alpolgármester az önkormányzat a ház jövőbeni támogatásáról biztosította az egybegyűlteket.
Az igényes kulturális programok lebonyolításához szükséges pénzt támogatásokból és pályázati úton teremti elő az önkormányzati tulajdonú intézmény, amely ezután is vár mindenkit, aki tartalmas, igényes szórakozásra vágyik.
Kapcsolódó cikkek hosszú sorát ( több százat találtunk oldalainkon) mellékelhetnénk a jubileumi beszámolóhoz, amelyek közül ezúttal két oldalt ajánlunk olvasóink figyelmébe, egy, több évre visszatekintő jubileumi képriporttal együtt.

A GyIK web-oldala: http://www.sopron.hu/GYIK/

A Gyermek és Ifjúsági Központ felújított épületének átadási ünnepségének ünnepi köszöntője -

Jubileumi GyIK-Képriport


Tóth Anita Lilla



2003. december 04., csütörtök 00:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület