CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Egészség  

"Én és az öregek" - irodalmi és képzőművészeti pályázat a Soproni Neuro Rehabilitáció szervezésében



"Ha majd öreg leszek…" – ezzel a címmel hirdetett irodalmi és képzőművészeti pályázatot gyermekeknek a Soproni Neuro Rehabilitáció. A győztes pályamunkák készítői a Mikulástól vehették át a díjakat.

"Beülök a hintaszékembe és az unokámnak mesélni fogok…"mondja Bándoli Klaudia, a pályázat egyik résztvevője. "Jó lesz, mert az unokák velem lesznek és én mesélni fogok nekik, hogy amikor én fiatal voltam, sokat sportoltam és szerintem én egészséges leszek."teszi hozzá barátnője, Bödecs Kincső. Straszner Krisztián szerint viszont "nem jó dolog az időskor, mert az öregembert ki kell szolgálni, segíteni kell neki és ápolni, ha beteg" – mosolyog a 12 éves fiú.

Ilyennek képzelik a gyerekek az időskort és ezt le is rajzolták vagy versbe öntötték a Soproni Neuro Rehabilitáció pályázati felhívására, amelyre a város legtöbb óvodájából és általános iskolájából neveztek.

Dr. Med. habil Málly Judit Ph. D., neurológus főorvos, egyetemi magán-tanár, a verseny ötletgazdája, a Neuro Rehabilitáció vezetője örömét fejezte ki, amiért a hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal megrendezett pályázat sikeres volt: a szervezőket is meglepte, hogy a viszonylag rövid határidő ellenére a vártnál több, összesen 61 alkotás érkezett. A főként idős embereket, Parkinson kóros és Stroke betegeket kezelő doktornő a Cyberpress-nek elmondta: “a pályázatot azért hirdette meg, hogy a különböző generációk, fiatalok és idősek közelebb kerülnének egymáshoz és a gyerekek jobban megismerjék a környezetükben élő idős emberek problémáit. Mint mondta: "ha a pályázat másra nem volt jó, csak arra, hogy a gyerekek meglátogassák nagyszüleiket és megkérdezzék, hogy vannak, már megérte."

A díjkiosztó ünnepségről senki sem tért haza üres kézzel: a Mikulás ajándéka és elismerő dicsérete nélkül. A legügyesebb rajzok és költemények készítői pénz –, illetve és tárgyjutalmat vihettek haza.

Tóth Anita Lilla
 



2003. december 07., vasárnap 23:02


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület