CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Módosították a költségvetést

Módosították a költségvetést
Takarékoskodik az önkormányzat

Rendkívüli  közgyűlést tartott múlt csütörtökön a soproni képviselő-testület. A díszteremben a közoktatási koncepció felülvizsgálatából adódó aktuális feladatok vitája és szavazása kapcsán megmosolyogtató ügyrendi  kérdések, illetve hozzászólások is elhangzottak.
Az áprilisi közgyűlés már döntött a város közoktatási intézményeinek átszervezéséről. Ezt követően érkezett az önkormányzathoz a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal kifogása, amely szerint június 15-ig az intézmény-megszüntetésekről szabályszerű okiratokat kell készíteni.
Az előterjesztés vitájában  Tengerdi Antal alpolgármester elmondta, az óvodák bokrosításával, valamint egyes intézmények megszüntetésével hozzávetőlegesen évente négymillió forintot takarít meg az önkormányzat. Az alpolgármester szerint az összevont intézmények a jövőben, eredményesebb gazdálkodással további összegeket is megtakaríthatnak.
Pozsgai János szabaddemokrata képviselő ezzel szemben úgy vélte, ilyen kismértékű anyagi előnyért nem érdemes nagy volumenű átszervezéseket végrehajtani a rendszerben. Az előterjesztés tizennégy határozati javaslatot - azaz megszüntető okiratot - tartalmazott, amelyekről a képviselő-testület egyenként szavazott. Nem kapta meg a kellő többséget a Halász utcai óvoda és a Dózsa György utcai óvoda összevonását tartalmazó javaslat. Ezek az óvodák az elképzelések szerint az Eszterlánc nevet viselő intézmény tagóvodái lettek volna. Elfogadta a közgyűlés az Erkel Ferenc Általános Iskola alapítóokiratának visz-szavonását. Ennek értelmében az iskola költségvetési szervét július 31-én jogutód nélkül megszünteti az önkormányzat.
Megtárgyalta a képviselő-testület a már korábban beterjesztett, a költség-vetés módosításáról szóló határozati javaslatot is, amely negyedmilliárd forinttal emeli a város intézményeinek költségvetését.

Farkas Ciprián



2000. június 23., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület