CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

„Virágcsokor Európának”: Magyarország uniós csatlakozásának állít méltó emléket- Fórum Rogán Antallal - Mozgás Ritmus Lendület Club Évzáró Gála- Előadások a Petőfi Színházban

„Virágcsokor Európának” Magyarország uniós csatlakozásának méltó emléket állító „Virágcsokor Európának” című rendezvénysorozat terveit Dr. Medgyasszay László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke és Bozzay László, a Fókusz Kulturális Iroda vezetője sajtótájékoztató keretében ismertette ma Győrött, a Megyeházán.
A hazánk uniós csatlakozását hivatalossá tevő szerződés athéni aláírása és a tényleges csatlakozás, 2004. május 1-je között éppen 370 nap telik el. E számhoz kapcsolódva, 370 órás, országos kulturális programot álmodtak a szervezők 2004. április 16-május 1. közötti időre, akik az ország összes megyéjét és természetesen a fővárost is be szeretnék vonni a kezdeményezésbe. A közel 14 nap alatt, megyénként 3-3 helyszínen, helyszínenként 7-7 órában kulturális programok zajlanak. A rendezvény április 16-án Pannonhalmán indul és a 370 óra végén Esztergomba érkezik meg. Az egyes helyszíneken a kultúra minden
szeletének teret kívánnak adni, ahol profik és amatőrök is felléphetnek.
A Szervezőbizottság elnöke, Medgyasszay László elmondta: örömmel támogatja Bozzay László ötletét és bízik abban, hogy ebből is olyan sikeres országos rendezvény kerekedik, mint a „Kultúrával a Nyugat kapujában fesztiválból” annak idején. Az alelnök elmondta, hogy jelenleg postázzák a megyei önkormányzatoknak szánt hivatalos megkereséseket, de feltétlenül számítanak a kulturális tárca támogatására is és bíznak a szponzorok csatlakozásában is.
Az ötletgazdától, Bozzay Lászlótól megtudtuk, hogy egy igazán nagyszabású, Európában, sőt világszerte újszerű kezdeményezésről van szó, mely terveik szerint Guiness rekordkísérlet is lesz egyben.

Fórum  Rogán Antallal Rogán Antal Fidesz Frakció vezető helyettese, országgyűlési képviselő lesz a vendége a 2003. december 17-én, szerdán, 17óra 30 perckor a soproni Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolában (Ferenczi János u. 4.) tartandó fórumnak.

Évzáró Gála  2003. december 18-á, csütörtökön,  18:00 órakor Mozgás Ritmus Lendület Club Évzáró Gáláját tartják a Gyermek- és Ifjúsági Központban, 9400 Sopron, Ady Endre u. 10., tel: (99) 511-200.

Előadások a Petőfi Színházban
2003. december 17-én szerdán  14:30 és 17:00  órakor Szivárványország (Zelk bérlet, illetve Gárdonyi bérletes előadások), a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza előadásában.
 
2003. december 18-án, csütörtökön, 19:00 órakor A víg özvegy, Palotay bérletes nagyoperettjét játsszák a Petőfi Színházban. 2003. december 18-án, csütörtökön, 19:30 órakor Zalán Tibor: Amese marad, Medgyaszay bérletes előadása a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ kamaratermében.
 



2003. december 16., kedd 23:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület