CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Napokkal a kézben 4.

Kedveltje, vagy kedvelő


Levelet kaptam egy régi kedves ismerőstől. A fejlécben ott állt még sok-sok cím, mindazoké, akiknek szintén megküldte ugyanezt a karácsonyi üdvözletet, mellékletként a róla készült legújabb képpel.

________

"Akarom, hogy velem maradjanak a napok emlékei. Kaptam őket, ajándékaim" - ezzel indítottam ezt a cikksorozatot pár napja. A mai nap, december huszadika szép férfinév napja. A görög Theophilosz név latinosított Theophilus formájának rövidüléséből keletkezett, jelentése Isten kedveltje, vagy Istent kedvelő. Teofil. Vajon hány fiú-újszülöttnek adták szülei ezt a beszédes nevet? Teofil neve két alkalommal is szerepel az újszövetségi Szentírásban: a harmadik evangéliumban és az Apostolok Cselekedeteiben. Szent Lukács könyveinek ő a címzettje.


A kép forrása: http://home.planet.nl/~aubel000/lucas-evangelist.htm

Ahogyan mi is, ismerősöm sem kivétel, ő is idősebb lett pár évvel, haja színe sem erősödött... de kétségtelenül ő van a képen, amivel sokakra gondolva megörvendeztetett minket. Érdekes volt nézni arcát, alakját... annyira távolinak tűnik... mintha nem is valóság lenne, hanem film szereplője, akivel nem is a valóságban történnének-történtek volna a dolgok, hanem csak valaki megírta volna a szerepét, melyet ő eljátszik, azután átöltözik, az lesz, aki valójában: jóindulatú, kedves ember, egy közülünk, és persze ő sem tökéletes... de nem is rosszabb nálunk. A kép... kérlek, ne neheztelj, amiért ezt írom... rám olyan hatást tett, mint valami segélykiáltás. S milyen sokakhoz kiált. Mindenkihez, aki csak az üdvözletet megkapta. "Gondoljatok rám! Annyira régen írtatok, kerestetek, hogy talán azt sem tudjátok már, hogy is néz ki ez az ember... Hát itt a képem. Ez vagyok én. Még mindig ez vagyok. Itt szívom a Föld levegőjét, veletek egy időben, és ti mégsem fordultok felém! Hol vagytok? Egyedül vagyok!"

Dubrovnik

Eger

Válaszolok Neked, Kedves Ismerős. Nem lettél elfelejtve, hogyan is lettél volna. Tárgyak, eszembe ötlő események, mondatok emlékeztetnek Rád nap mint nap. De hát... őszintén szólva... nem gondoltam, hogy elmagányosodtál. Mozgalmas életet élsz, nincs napod társaság nélkül. Hát mégsem társaságod ők, csak környezeted? Mit is írhatnék Neked? Ünnepelj meleg szívvel, Barátunk! Gondolunk Rád!


Sebők Lili



2003. december 20., szombat 17:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület