CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Napokkal a kézben 6.

Gyertyafényes találkozások


Iiigen, igen, lehetne szó pontosan és csakis a karácsonyról is - de ma már olyan divatja lett a meghitt gyertyafénynek, hogy meglehet, hamarabb jut eszébe valakinek egy gyertyafényes vacsora, sőt, talán még elvontabban: az őszinte lelki kapcsolat, mint a karácsony. De most karácsony közeledik. A karácsonyi gyertyák szintúgy magukkal hozhatják az őszinte lelki kapcsolat érzését, a gyertyafényes vacsora hangulatát - de többet, többet is. Elvezethetnek a helyünkre. A lelki helyünkre. Isten mellé? A természet rendjébe vissza? Elvetett régi családunkhoz, ahonnan dühvel és haraggal távoztunk? Településre vissza, ahol jó volt nekünk - akár ha oda sem utazunk, csak lélekben... egy emlék-régi-házhoz, kerthez, hangulathoz.

Gyertyafényes találkozás a lelkeinkkel. Kiskori, gyermekkori énünkkel, vágyainkkal; serdülőkori állapotával lelkünknek - és azután életkor szerint, attól függően, ki hol tart az életfolyóban: lelke fontos állomásaival. Gyertyafényes találkozás a jövőnkkel? A gyertyaláng sárgájába, narancsába, kékjébe révülve a jövőbe vélünk látni, oda álmodjuk magunkat - ki munkasikerekbe, karrierbe, ki társhoz, ki más országba, más miliőbe...

Gyertyafényes találkozás az életünkkel - amikor megértjük végre, hogy oda kell figyelni a jelekre, nagyon-nagyon odafigyelni. Minden esemény gondolatot ébreszt bennünk, állásfoglalásra, döntésre, netán változtatásra indít... vagy: éppen arra, hogy ne változtassunk vágyainkon, elképzeléseinken, reményeinken, döntéseinken, hanem várjunk türelemmel. Olyan türelemmel, ahogyan egy láma meditál. Ki lát bele a láma lelkébe, amikor magába mélyed, és meditációja során világokat repül be, lelkekbe látogat? Ő maga, ő igen. Ő tudja, merre jár a külső mozdulatlanság leple alatt. Oda röppen a lelke, ahol vonzást érez. Ahol egy másik léleknek szüksége van őrá. Selyemsimulással elhussan a magányos, szomorkodó, bántott, zaklatott másik lélek fölött - az valahogy jobb kedvre derül, nem is tudja, miért... és a láma érzi, átéli, hatalmas boldogsággal telítődve mindannyiszor (miközben külsején izmocska sem rezdül, semmi moccanás), milyen az: boldognak lenni! A láma boldogsága olyan titok, amiről sejtelme sincs a szemlélőnek.



A kép forrása: http://www.kylewebpage.com/kyle/tibet.html

Sebők Lili



2003. december 22., hétfő 11:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület