CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Karácsonyi ünnepség a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

Nagycsaládosok tíz éves évfordulója
Karácsonyi ünnepség a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

Szombaton közösen tartotta meg karácsonyi ünnepségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének soproni csoportja a Vas- és Villamosipari Szakközépiskolában. A "máltaisok" által szervezett rendezvényen dr. Fodor László, a csoport vezetője köszöntötte a szép számmal megjelent közönséget, köztük a tizenhét Németországból érkezett vendéget. A szeretetszolgálat vezetője elmondta, rengeteg segítséget,adományt kapnak a német testvércsoprottól, különösen sok ajándékkal járult hozzá az ünnep még szebbé tételéhez a passaui máltai ifjúság. A máltai rend képviselői számára ez az időszak nem csupán a várakozás ideje, hanem egyben évforduló is. Az évezred küszöbén ünnepeli a Máltai Lovagrend a 900 éves jubileumát. Dr. Fodor László kijelentette, hogy nem akarnak a múlttal foglalkozni, ők a jövő felé fordulnak. Rengeteg munkájuk, feladatuk van, hiszen mindig akad valamiféle új cél, aminek érdekében összefoghatnak a szeretetszolgálat tagjai. Az ünnepen részt vett dr. Gimesi Szabolcs polgármester is, aki az önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket.

Ebben az esztendőben a nagycsaládosok soproni csoportja szintén ünnepel. Tíz éve alakultak meg városunkban. Az egyesület vezetője, dr. Árvay Györgyné elmondta, azért hozták létre a csoportot, hogy egy egymást megismerő és támogató közösséget alkossanak, gyermekeik előtt pedig felmutassák a nagycsalád értékeit, mely talán követendő példátnyújt számukra.

Külön köszönetét fejezte ki Takács Tamásnénak, aki a városban elsőként kezdte el szervezni az egyesületet, valamint az önkormányzatnak a folyamatos támogatásért. Az ünnepi műsorban a nagycsaládosok gyermekei is szereplési lehetőséghez jutottak.

Takács Judit



1999. december 21., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület