CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  


Corvinus Rádió - 24 órás közműsor-rádió Sopronból
- Egy rádió indulásának képriportja-

 


A 104,6 megahertzes frekvencián fogható új adó, a Corvinus Rádió 12 főmunkatárssal, továbbá 9, rádiózni szerető önkéntessel Európai Uniós pályázaton nyert forrásból kezdte meg a sugárzást és valamennyi társadalmi réteghez szólva, értékmegőrző szerepet vállal az uniós médiapolitika szempontjait követve.

- Szorongató, ugyanakkor nagyon boldog érzésekkel ültem be ide a stúdióba, ma, 2003. december 23-án, Viktória napján, délelőtt 10 órakor, amikor 9 hónapos áldott állapot után, - ugyanis március 14-én adtuk be a pályázatot - megszületett, és megkezdi földi életét, a Corvinus Rádió, Sopron első, 24 órás közműsor-rádiója - ezekkel a szavakkal köszöntötte Vigné Kovács Margit, igazgató a Corvinus Rádió hallgatóit.
A rádió célja a kultúrát, a tudományt és keresztény szellemiséget, egészséges életszemléletet sugárzó, tájékozott, a régiót belakó, és az ott boldoguló emberek mindennapjait közvetítése - mondta Vigné Kovács Margit igazgató az adás első perceiben.
A Corvinus Rádió Győr-Moson-Sopron és Vas megyében, valamint Burgenlandban és a Csallóközben a nap 24 órájában sugároz. A műsorstruktúrában helyet kapnak az óránként friss helyi, regionális, országos és nemzetközi hírek, sport, gazdasági hírek, közélet és közlekedési információk, programajánló és napvégi hírösszefoglalók. Napközben interaktív, a hallgatókat érdeklő, és aktivitásukra számító izgalmas műsorokat terveznek, amelyekben jut idő a kultúrának, az egészségmegőrzésnek, a természetvédelemnek, a tudományterjesztésnek, a politikának, a nemzeti és etnikai kisebbségeknek, a gyermekeknek és az ifjúságnak, és az idősebbeknek. A ma emberének gyakran hiányzó, szellemi-lelki erőt adó, ,,elcsendesedő pillanatok" alkalmait is meg szeretné teremteni az új rádió, az ,,alapmű", a Biblia titkainak feltárásával.
- Délben a kőszegi harangjáték szólal majd meg - ,,köszönetképpen Gál Jenő verbita atyának, akinek segítsége nélkül ez a rádió nem születhetett volna meg" hangzott el a műsorszerkezet ismertetésében.
A szerkesztők szeretnék, ha az új rádió egyben a térség gazdasági növekedésének is eszköze lehetne.

 
- Karácsonyi szent időben születni, kegyelmi ajándék, mondogatta szép emlékű nagyanyám, aki maga is ekkor látta meg a napvilágot, s ha élne, ma lenne 101 esztendős. Azért kegyelmi ajándék, mert a természet is a fény felé fordul, és az ember, aki a léte értemét keresi, szintén a fényt kutatja. Nem véletlen, hogy keresztény egyházunk Krisztus születését ebben az időben ünnepli, hisz a megszülető Messiás az emberiség fényhozója.

Szebb, metaforikus környezetben egy rádiót elindítani nem is lehetne.

Tíz évig álmodtuk ezt a rádiót, három hónapig fogalmaztuk, s 9 hónapig hordtuk ki. Mint minden újszülött, ez is ismerkedik még a világgal, de minden reményünk megvan ahhoz, hogy hamarosan felálljon.  (Vigné Kovács Margit)

A Corvinus Rádió stúdióját Horváth Imre atya, Sopron városplébánosa elő adásban áldotta meg.

- Sugározzon ez a rádió minden jóakaratú embernek olyan híreket, mint amilyent a karácsonyi angyalok hoztak a földre Krisztus születésekor. A Corvinus Rádió műsoraival szolgálja az emberek boldogulását, és akik hallgatják, lelkiekben, szellemiekben gazdagodjanak, jussanak közelebb az igazsághoz, és váljanak még igazibb emberekké. - hangzott el az áldásban.

A Corvinus Rádió indulásával az eddigi – nyolc órán át sugárzó – Panoráma Rádió beszüntette tevékenységét, az új rádió szerkesztősége pedig a közeljövőben a Panoráma úti stúdióból új székhelyre, a Széchenyi téri domonkos rendház épületébe költözik.
T.É.

Képriport


 
 
corinusradio01
corinusradio02
corinusradio04
corinusradio20
corinusradio05
corinusradio06
corinusradio03
corinusradio08
corinusradio11
corinusradio07
corinusradio12
corinusradio09
corinusradio25
corinusradio14
corinusradio22
corinusradio16
corinusradio19
corinusradio18
corinusradio23
corinusradio24
corvinuscikkbe
corinusradio17
corinusradio10



2003. december 23., kedd 20:55


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület