CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

„Amit tudni szeretnél az Európai Unióról…”

„Amit tudni szeretnél az Európai Unióról…” címmel 2004. február 7-én, Győrött tájékoztató Napot szervez a Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesülete, amelyre soproni résztvevőket is szeretettel várnak.

   A rendezvény témáiból:
1. továbbtanulás, felvételi az uniós Magyarországon
2. felvételi lapok kitöltésének sajátosságai
3. kétszintű érettségi rendszere az EU-ban
4. ösztöndíjak és pályázati lehetőségek külföldön
5. nyelvtanulás, munkavállalás, elhelyezkedés
 

A rendezvényen a részvétel ingyenes!
A szervezők a regisztrációt a  06 30 384 07 13 - as telefonszámon, VAGY a  tajekoztatonap@primposta.hu e-mail címen kérik.


 A Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesületet (FÉK) aszélesebb körű tájékozódás és könnyebb informálódás elősegítése érdekében egyetemista fiatalok 2001. év őszén alapították. A non-profit szervezet feladatának tekinti azt, hogy a 14-26 év közötti ifjúság segítségére legyen a tág értelemben vett kulturális és társadalmi tevékenységek megismertetésében.

Az egyesület tevékenységének fő vonulatát a korosztályt érintő információk áramoltatása képezte.
Hírhozó, Diákhírhozó címmel havonta felváltva megjelenő B/1-es méretű plakátjaikon minden hazai középiskolába, felsőoktatási intézménybe eljutottak az ifjak érdeklődési körének megfelelően változatos témákban az információs anyagok.  A fiatal generáció 250. 000 tagjának nyújtottak segítséget megfelelő értékrend kialakításához; új lehetőségekkel való megismerkedéshez; saját, önálló élet elkezdéséhez.

2002-ben és 2003-ban több alkalommal felvételivel kapcsolatos Tájékoztató napokat szerveztek.
 
Kedvezményes könyvvásárlási lehetőséget biztosítottak a budapesti jogi egyetemek hallgatóinak 2002-es és 2003-as évben is mintegy 7 alkalommal megrendezett könyvvásárunk alkalmával. S így a két év alatt 300-400 diák vásárolt 15-20%-os kedvezménnyel könyvet.

A Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület tervei:

 Írásban történő tájékoztatási formaként a Hírhozó újság megjelentetését tervezik, melyben egy-egy megjelenő számban lehetőséget adnának vidéki iskoláknak, hogy eseményeikről, büszkeségeikről tájékoztatni tudják az ország más oktatási intézményeit.

 Az esélyegyenlőség elősegítése érdekében
-     Vidéki, szintén fiatalok felkarolásával foglalatoskodó más hasonló profilú társadalmi szervezettel és közösséggel venné fel az egyesület a kapcsolatot a már meg lévő kört bővítve.
-     Fogyatékos és kisebbségi társadalmi szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel egy tájékoztató nap, tájékoztató tábor keretében, melynek szervezése gyermekek közreműködésével történik és másodlagos célja a kapcsolatfelvétel és egymás elfogadásának, segítésének előmozdítása.

Tervezik vVidéki drogprevenciós program elindítását újsággal, plakátsorozattal és függőségből kigyógyult fiatalok és szakemberek részvételével előadássorozatok megtartásával.

Az Európai Unióhoz való csatlakozás folyamatáról, következményeiről, az 14-26 éves korosztály számára újonnan megnyíló lehetőségekről kívánnak információt szolgáltatni (print médiatermékek, iskolai rendezvények a fiatalok aktív közreműködésével, az egyesület támogatásával és kezdeményezésére, játékos vetélkedők a középiskolásoknak és szakemberek által tartott előadások egyetemisták és főiskolások részére). Első ilyen jellegű rendezvényük 2003. november, december – 2004. január, februárban kerül megrendezésre, mely egy tájékoztató nap sorozatot ölel fel Magyarország négy vidéki nagyvárosában (Győrött, Pécsett, Miskolcon és Szegeden).
.
Kassai Krisztina



2004. január 13., kedd 14:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület