CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az 516 lakótelepi lakás felújításának összköltsége 240 millió forint, melyet harmadrészben fizet az állam, az önkormányzat, valamint a lakóközösségek

Panelprogram állami és önkormányzati támogatással

516 lakótelepi lakás felújítását kezdik meg tavasszal Sopronban. A panelprogram keretében végzett felújítások összköltsége 240 millió forint, melyet harmadrészben fizet az állam, az önkormányzat, valamint a lakóközösségek.

A lakások nyílászáróinak cseréje azért szükséges, mert rosszul szigetelnek és több helyen be is áznak. Emellett korszerűsítik a fűtési-, világító-, és melegvizes berendezéseket, valamint javítják a tetőszigetelést és a lifteket is. Walter Dezső polgármester szerint a munkálatok azért szükségesek, hogy mindenkinek, aki panellakásban él, a modern kornak megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani. Éppen ezért szeretnék folytatni a rekonstrukciót, amelyhez az idei költségvetésben már 100 millió forintot különítettek el az önkormányzati önrész biztosítására. A munkálatok a fűtési szezon befejezése után, tavasszal indulnak Sopronban.

A Belügyminisztérium által 2003. évben az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának állami támogatására kiírt pályázatok eredményét ismertették a mai városházi sajtótájékoztatón.

Elhangzott: a 2003. áprilisban kiírt pályázat benyújtási határideje 2003. október 31. volt.
A támogatás egyrészt az iparosított technológiával épített lakóépületek energiatakarékos felújítása során elvégezhető munkálatokra volt igényelhető többek között utólagos hőszigetelési feladatokra: külső nyílászárók szigetelése vagy cseréje, valamint a tető illetve a pincefödém szigetelése, homlokzatok hőszigetelése, épület északi falának hőszigetelése, külső nyílászárók szigetelése, cseréje legalább 90 %-ában.

Továbbá épületgépészeti rendszerek felújítása, korszerűsítésére (meglévő fűtési berendezések és rendszerek korszerűsítése, energiatakarékos berendezésekre történő cseréje, hálózati melegvíz-ellátási berendezések és rendszerek korszerűsítése, energiatakarékos berendezésekre történő cseréje, épületek közös részei világításának korszerű berendezésekre történő cseréje, felvonó javítása, ill. cseréje energiamegtakarítás esetén, szellőző rendszerek felújítása, korszerűsítése) szintén igényelhetőek voltak pályázati források.
Az épületgépészeti rendszer másodikként felsorolt energiatakarékos felújítására, korszerűsítésére csak akkor kerülhetett sor, ha előzőleg a szükséges szigetelési feladatot az épületen ezen pályázat keretében elvégeztették, vagy ha az épület kielégíti a jelenleg érvényes hőtechnikai szabványokat.
A benyújtott pályázatok száma 16 volt, amelyek közül 12 a nyertes pályázatoké. Az érintett lakások száma: 516
Az elnyert állami támogatás: 79.734.573,- Ft
A pályázat elnyeréséhez a 79.734.573,- Ft önrészt Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította.
A lakóközösségek a pályázatban igényelt összeg harmadrészét biztosítják: 79.734.573,- Ft .

A nyertes lakótömbök:

Cím Érintett lakások száma
Deák tér 53-67. 81
Kodály tér 2. 40
Határőr út. 1. 20
Gyóni G. u. 1-11. 84
Teleki Pál u. 3. 20
Ibolya u. 5-7. 88
Kazinczy tér 1-3. 45
Vasvári Pál u. 2. 18
Teleki P. u. 19-21. 60
Juharfa u. 2. 20
Határőr út 8. 20
Határőr út 9. 20

Walter Dezső Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere és Kránitz László országgyűlési képviselő arra biztatja és kéri a város közös képviselőit, hogy használjanak ki minden pályázati lehetőséget továbbra is.

Sopron és a Magyar Köztársaság Kormánya segítséget és lehetőségeket ad, hogy a panelházakban lakók korszerűsíteni tudják otthonaikat. A pályázatok megírásához Sopron város Önkormányzata szakértő segítséget nyújt a jövőben is.
T.A.



2004. január 19., hétfő 19:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület