CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Rendkívüli közgyűlés tárgyalta a költségvetést

Rendkívüli közgyűlés tárgyalta a költségvetést
A szocialisták kivonultak a közgyűlésről


Rendkívüli közgyűlésen tárgyalta a képviselő-testület február 2-án a költségvetés tervezetét. Második napirendi pontként szerepelt a szervezeti és működési szabályzattal kapcsolatos vagyonrendelet, illetve az önkormányzati lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló rendelet módosítása is.

A második napirendi pontban foglalt rendeletmódosítással kapcsolatban a jogi- és ügyrendi bizottság idő hiányában nem foglalt állást - jelentette be Boros László szocialista bizottsági elnök. Az ellenzéki képviselők "nem" szavazatai ellenére a közgyűlés mégis a tárgyalandó témák közé sorolta a javaslatot.

Az idei büdzsé tárgyalását megelőzően dr. Gimesi Szabolcs polgármester kiemelte az ülés nem hivatalos jellegét. A vita kapcsán dr. Fülöp József (MSZP) a közgyűlés összehívásának értelmét kérdőjelezte meg, mondván, a képviselő-testületi ülést nem előzte meg semmilyen egyeztetés, így érdemben nem tárgyalható a költségvetés tervezete. A szocialista városatya nem várta meg a polgármester reagálását, Boros Lászlóval együtt elhagyta a termet. Varga János (Szövetség Sopronért Egyesület) reményét fejezte ki, hogy a végleges anyagban már nem lesznek olyan rossz arányszámok, mint a tervezetben. Schwarz Mária a szociális és gyermekvédelmi intézmények helyzetéről elmondta: az intézmények roppant szűkreszabott költségvetéssel kénytelenek dolgozni. Dr. Gimesi Szabolcs figyelmeztetett: az önkormányzatnak nem szabad belekerülnie a hitelfelvételi spirálba. Abdai Géza, a Polgári Szövetség frakcióvezetője az építményadó felülvizsgálatát szorgalmazta, mondván, a magán fogorvosi rendelőkre és a gyógyszertárakra is ki lehetne terjeszteni azt.

Üres szocialista padsorok előtt bontakozott ki éles vita Pozsgai János szabaddemokrata városatya és Ágota Gábor alpolgármester között a második napirendi pontként szereplő rendeletmódosítás kapcsán. Az ellenzéki képviselő úgy vélte, a javaslatot nem tárgyalták a bizottságok, míg az alpolgármester szerint azt az SZMSZ-módosítás alkalmával már megvitatták. Ügyrendi szavazás tett pontot a szópárbaj végére, amely szerint a jogi- és ügyrendi bizottság állásfoglalása nélkül a képviselő-testület nem kívánta megvitatni a rendeletmódosítást.

Farkas Ciprián



2000. február 10., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület