CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 17., szerda, Rudolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Ritmusfesztivál: ütős hangszerek és együttesek parádés bemutatkozása

    A tam-tamtól a dobpárbajig az ütőshangszerek népes családjával, továbbá a különböző stílusok és műfajok bemutatásával találkozhatott a tegnap a soproni közönség a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott rendezvényen.
    A Soproni Ütősök, Hoffer Péter Dobiskolája és a Győri Széchenyi Egyetem Ütőegyüttese külön-külön és az előadás egészét tekintve is fergeteges produkcióval kápráztatta el a szép számú közönséget.
    Édekességekben, kuriózumokban sem volt hiány. Minden tárgy használható ütőshangszerként, amennyiben kellő ritmusérzékkel és összehangoltsággal rendelkezik egy társulat, de végül is a legszínvonalasabb zenedarabok a valódi hangszereken szólaltak meg, merthogy bebizonyosodott, hogy igenis zenei élményt adó autonóm hangszer a dob.
    Stöckert Ádám soproni születésű, és Sopronban immár  jól ismert dobos a győri és kismartoni konzervatóriumokban folytatott tanulmányok után idén végez a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Fakultásán. Több éve tanít a soproni Zeneiskolában és jól ismert városunkban az általa alapított Soproni Ütősök kamaracsoport művészeti vezetőjeként is. Izgalmas, értékes műsoraikkal rendszeres sikert aratnak országszerte, de bizonyították már tehetségüket Ausztriában és Németországban is.
    A győri Széchenyi Egyetem Művészeti Fakultása hallgatóiból alakult Ütőegyüttes szintén fellépett a Ritmusfesztiválon. A legújabb és legérdekesebb ütőhangszeres zenék nyomában járva mutatta be nem mindennapi produkcióját az együttes, amely képes több évezredes hangokkal is elvarázsolni közönséget.

A Hoffer Péter Dobiskola 1994 óta működik városunkban és már fennállásának első évtizedében az ország egész területéről vonzott tanítványokat, akik tudásukat bemutatva különleges hangzást varázsoltak a terembe.
Az iskola vezetője, Hoffer Péter Bécsben végzett az „American Istitute of Music”-ban. Aktív zenészként híres produkcióban működött közre; a Moby Dick együttes tagjaként vált országszerte ismertté, együtt dolgozhatott Demjén Ferenccel, Szűcs Judittal, budapesti musical-produkciók szóló-dobosa volt 1999 és 2002 között (Jézus Krisztus Szupersztár, Rocky Horror Picture Show, Jekyll & Hyde).

A nagysikerű estnek, amelynek hangulatát képriporttal próbáljuk érzékeltetni, remélhetőleg lesz folytatása.
 

 
x



2004. március 01., hétfő 18:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület