CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

EU  

Vám leépítések

A Vám és Pénzügyőrség 300-350 dolgozóját bocsáthatja el májustól. A Nyugat-Dunántúli Régióban az EU-s csatlakozással öszefüggően, a határok megszűnése miatt a speditőr cégek is nehéz helyzetbe kerülnek.

Az átszervezések már tavaly ősszel megkezdődtek a Vám-és Pénzügyőrség Nyugat-Dunántúli Igazgatóságán. A parancsnokság 1200-1300 dolgozója közül 121-en kapták meg felmondólevelüket, közülük 83-an korkedvezménnyel vonultak nyugdíjba. Májustól további 300-350 ember munkája válik feleslegessé. Úniós csatlakozásunkkal a Vám és Pénzügyőrségnek azért még bőven akad majd feladat.

A vámosok mellett a nyugati határ mellett élő speditőrök sem érezhetik biztonságba állásukat. Egyes vélemények szerint a vámügynökségek, amelyek elvégzik a szükséges adminisztrációt, egyszerűen eltűnnek majd májustól. Nagy Marianna, a Savaria Sped ügyvezetője szerint ez a veszély nem fenyeget. További feladatot jelenthet a vámügynökségeknek, hogy a Központi Statisztika Hivatalnak szüksége lesz többféle adatra a szállítmányokkal kapcsolatban. Ezeket az okmányokat pedig a továbbiakban is a speditőrök tölthetik majd ki. (Tóth Anita Lilla)


Dental Weekend Finálé Sopronban

Nyolcszáznál is több vendégre számítanak a szervezők az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Dental Weekend rendezvényen, amelynek a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ ad otthont.

A szakmai rendezvény a nevében ezúttal a Finálé utótagot is  szerepel, utalva arra, hogy az Európai Közösség tagjaiként új korszak kezdődik majd a fogászati szakma számára is. Ez derült ki Varga József ügyvezető igazgató szavaiból, aki elmondta Balatonfüred, Keszthely, Szeged, Hévíz, Eger, Sárospatak után érkeztt Sopronba a kétnapos rendezvénysorozat amely egyrészt a fogorvoslás aktuális problémáival, másrészt fogtechnikai kérdésekkel foglalkozik.
A két témakörben tartott előadások tulajdonképpen a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar kihelyezett akreditált továbbképzése, illetve a Fogtechnikai Ipartestület és Fogtechnikai Szakkollégium által akkreditált előadókkal folytatott képzés. A rendezvényen gyártók és beszállítók szakmai kiállításon mutatkoznak be. (T.É.)



2004. március 04., csütörtök 23:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület