CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Ezüstérmes a GYSEV-RINGA, negyedik a Postás

EZÜSTÉRMES A GYSEV-RINGA

MIZO - PÉCSI VSK - GYSEV-RINGA 62:52 (35:29)


A pécsi csapat 2-0-s vezetésével kezdődött ez az igen fontos találkozó. Amennyiben veszít a soproni csapat, a PVSK már bajnok. A tét nagy volt. Be is következett az, ami előre is nagyon valószínűnek látszott. Vilipic ma sem játszhatott, és ez a tény rossz előjel volt. Pedig a találkozó úgy indult, hogy a soproni hölgyek 9:2-s vezetést szereztek. Ez az állapot nem tartott sokáig, mert a hazaiak kilenc pontot szereztek egymás után, és át is vették végérvényesen a vezetést. A félidő közepén nagyot esett a színvonal, a csapatok egymás hibáiból sem tudtak kosarat szerezni, így lényegesen nem változott a különbség. Eördögh a félidő hajrájában eredményes volt, és az ő érdeme, hogy a szünetre csak hat pontos volt a pécsiek előnye. Mindez történt annak ellenére, hogy a PVSK 12 lepattanóval többet szerzett.

A második félidőben izgalmasan alakult a találkozó, mivel a soproniak jól védekeztek és fokozatosan csökkentették hátrányukat. A 27. percben csak 2 pont volt a hazaiak előnye. Ezután azonban Vilutyte és Csák remek akcióival ismét növelték vezetésük arányát. A 31. percben 51:44 volt az állás, a 38. percben már 62:47 - ami azt is jelentette, hogy az idei bajnoki cím kérdése eldőlt. A Pécs bebizonyította, hogy a legjobb csapat ebben a szezonban, hiszen a GYSEV az idén nem kevesebbszer, mint hatszor kapott ki a Pécstől és csak egyszer tudott győzni. Az ezüstérem is szépen csillog, annak is lehet örülni. Reménykedünk, hogy a következő bajnokságban a GYSEV ismét visszaszerzi bajnoki címét. Szép volt, lányok!

PÉCS: IVÁNYI 10/6, Ujvári 2, CSÁK 13/3, VILUTYTÉ 23, TUVICS 9, CS: Zsolnay -, Anitics 5. Edző: Rátgéber László.

SOPRON: POTO 7/3, EÖRDÖGH 20/9, MANDIC 19/6, Hollósy 2, Radnóty 4, Cs: Dénes -, Donkó -, Csontos -. Edző: Saeed Armaghani.

A SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK A NEGYEDIK

FTC-DIEGO - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 76:61 (39:21)


2:0-s Fradi-vezetéssel kezdődhetett a bronz-csata, és ez nem sok jót sejtetett. A soproni csapat csalódottan, fásultan lépett pályára, egyedül talán Bírón nem lehetett ezt észrevenni. A hazaiak bátran és eredményesen kosárlabdáztak, és a 10. percben már 20:9-re vezettek. Az FTC bátran cserélt, de ez kedvezett a Postás lányoknak, akik csökkentették hátrányukat, és a 15. percben 25:19-re feljöttek. Ekkor visszajöttek a kezdők, és a félidőig ismét jelentős előnyt harcoltak ki.

A folytatásban sem változott a játék képe. A ferencvárosiak gyorsan és tetszetősen játszottak, a soproniak közül csak Delmis dobott jól, sorozatban három hármast és egy duplát. A játékba számos hiba csúszott mindkét részről, de a soproniakban már nem volt erő, nem volt elszántság az eredmény megfordítására. Ambrus már a 32. percben kipontozódott, ez tovább rontotta Delmisék esélyeit. A végén a tetemes Fradi-előnyt Veres három triplával csökkentette, de még így is 15 pontos különbség maradt. Ezzel eldőlt, hogy a Ferencváros az idei bajnokság bronzérmese, a Soproni Postás-Tabán Trafik a negyedik.

FTC: TÖRÖK 11/3, Csákány 6, Károlyi 4, PAPP 23, Kalmár-Nagy 4, Cs: SERES 11, Musat 3, Hagara 5, Csernyi 7/3, Farkas 2. Edző: Zsoldos András.

SOPRON: DELMIS 18/9, Fodor 4/3, Szenes 4, BÍRÓ 17, Ambrus 8, Cs: Englert -, Ördög 1, Veres 9/9. Edző: Meszlényi Róbert.

Tvordy György



2000. május 11., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület