CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

100 éves jubileumát ünnepelte a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola
- Képriporttal -

    1904-ben határozta el Sopron városa, hogy polgári fiúiskolát alapít a Halász utcában, annak a laktanyának a helyén, ahol Petőfi Sándor katonáskodott. Ennek állít az iskola emléket évenkénti Petőfi napok programjaiban.
Idén 100 éves a Petőfi Sándor Általános Iskola! címmel indította útjára az iskola jubileumi rendezvénysorozatát, mellyel az iskola múltjára emlékeztek, jelenét, jövőjét ünnepelték.
    A Petőfi Sándor Általános Iskola, – a ,,Halász", ahogyan a legtöbb soproni ismeri – 100 év óta szolgálja Magyarország, Sopron fiatalságát.
    A Szent Mihály, a Poncichter negyed lakói számára nemzedékek óta ,,az iskola" – hiszen mi elsősorban a környék iskolája vagyunk.
    Jellemző, hogy a mai diákok szüleit, nagyszüleit is egykori diákként köszönthetjük majd a júniusi diáktalálkozón - mondta Sipos Ferenc iskolaigazgató a köszöntőjében, hozzátéve:
    ,,Biztos vagyok abban, hogy Sopron közoktatásának az újra fogékony, a változásokra jól reagáló intézményét ünnepelhetik a mai és az egykori pedagógusok a novemberi pedagógustalálkozón – és ahogy a múltban– a jövőben is a diákok, a szülők a fenntartó megelégedésére végezzük nevelő-oktató tevékenységünket."

    A 100 éves iskola jubileumi rendezvénysorozatának programját, – amelyet ,,A múlt a jövendőnk tüköre" Kossuth-idézettel ajánlottatak a meghívottaknak –  március 11-én kiállítás, ,,A Petőfi tértől a Petőfi Iskoláig"-futóverseny, sportversenyek, városi szóbeli németverseny gazdagította.
    A kétnapos rendezvénysorozat második napján iskolai ünnepély és kulturális bemutató tette ünnepivé a Petőfi jubileumát amelyen részt vett, köszöntőt mondott és személyes élményeiről is szólt Walter Dezső polgármester, és felolvasták a rendezvény fővédnöki tisztét ellátó,a valamikori ,,halászos", Hiller István kulturális miniszter levelét.

Képriport a gálaműsorról


 
 

Szerkesztőségünk köszöni  Sipos Ferenc igazgató úrnak a riporthoz nyújtott segítségét.



2004. március 17., szerda 21:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület