CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Új helyen a soproni baptisták

Új helyen a soproni baptisták
A cél egy új templom építése

A Soproni Baptista Gyülekezet az elmúlt időszakban nagy változásokon ment keresztül. 2000 májusában ünnepi istentisztelet keretén belül iktatták be lelkipásztorukat, Varga László Ottót, aki idén végzett a Baptista Teológiai Akadémián, megelőzően a Soproni Egyetem mechanika tanszékén dolgozott és tanított. Ezzel a soproni közösség önálló gyülekezetté vált, függetlenné a győri körzettől.
A gyülekezet folyamatos megújuláson ment keresztül, amely tíz évvel ezelőtt kezdődött. Az akkoriban kb. tíz tagot számláló közösségből mára negyvenen lettek, de az érdeklődők, gyermekek száma ennek majdnem a duplája. A gyülekezetben aktív élet folyik. Heti rendszerességgel tartanak istentiszteleteket, házi bibliatanulmányozó csoportokat, ifjúsági alkalmakat, gyermek klubfoglalkozásokat. Az erdei iskolában, valamint Új-Hermesen is felvállaltak különböző állandó szolgálatokat.
A Patak u. 43/a szám alatt található imaház befogadóképessége szűkössé vált az istentiszteleti alkalmak megtartásakor. Azonkívül a gyülekezet egyéb tevékenységét is nehezen tudta végezni (gyerekekkel való foglalkozás).
Ebből adódóan a gyülekezet vezetősége úgy döntött, hogy helységet keres az istentiszteleti alkalmak megtartásához, így jutottak el az ELZETT Csengery utcai kultúházába, ahol a cég vezetésével kötött szerződés értelmében a jövőben tartják összejöveteleiket a soproni baptisták.
Az első (hálaadó) istentiszteletre az új helyen vasárnap 10 órától kerül sor, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a közösség.
A gyülekezet tervei között egy saját templom építése szerepel, amely igazi megoldást adhat a közösség hitéleti gyakorlására.

Merényi Zoltán



2000. november 15., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület