CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 27., szombat, Zita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ 10 éves jubileuma- Bartók Béla emlékére: emlékest Győrött

10 éves jubileum

Újraindításának 10 éves jubileumát ünnepli az idei évben a csornai katolikus iskola (2003 óta II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ). Az intézmény a jeles évfordulóra ünnepségsorozattal készül, melynek keretében március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén dr. Pápai Lajos megyéspüspök megáldja a felújított intézményt. Ezt követően 10.30 órakor ünnepi szentmisét tartanak a Jézus Szíve Templomban. A szentmise után Áder János országgyűlési képviselő és Szabó Miklós, a megyei önkormányzat alelnöke köszönti az ünnepség résztvevőit.

A jubileum jegyében az alábbi programokra készül az intézmény:

A katolikus testvériskolák és a környékbeli iskolák tanulóit különböző tanulmányi versenyekre hívják és várják. Április 17-én mese- és prózamondó verseny helyszíne lesz az iskola. Történelemből „Rákóczi és kora” címmel hirdettek versenyt, májusban pedig focikupa várja az érdeklődőket. „Sokszor köszöntem én az iskolának” címmel július 4-én gálaműsor keretében mutatkozik be a többcélú intézmény, az óvodától az általános iskolán át a zeneiskoláig. Az ünnepségsorozat zárására szeptember 24-én, a katolikus iskolák védőszentjének (Szent Gellértnek ünnepén) kerül sor a katolikus iskola felszentelésének 10. évfordulóján.



Bartók Béla emlékére 

Bartók Béla születésének 123. évfordulóján emlékesttel tiszteleg a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központ. A március 25-én, csütörtökön este 18 órakor kezdődő programon a zeneszerzőről Szabó Miklós, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke emlékezik meg, majd az ünnepi műsorban a győri Liszt Ferenc Zeneiskola 15 növendéke tiszteleg a zeneszerző emléke előtt. A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ 1987. május 15-én vette fel a zeneszerző nevét, annak emlékére, hogy Bartók és felesége, Pásztory Ditta 1940-ben itt adta utolsó magyarországi koncertjét emigrációba vonulása előtt.

P.Z.



2004. március 23., kedd 16:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület