CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Szabad Európa Lista: regionális jellegű képviselet - az uniós források fogadásának mechanizmusa - hiányzó stratégiai célkitűzések

Dr. Szájer József Választókerületi irodát nyitott

Szabad Európa Lista: regionális jellegű képviselet -  az uniós források fogadásának mechanizmusa -  hiányzó stratégiai célkitűzések

    Dr. Szájer József mai soproni sajtótájékoztatójával került sor a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Szent György u. 6. szám alatti választókerületi irodájának megnyitására.
 
 

Választókerületi iroda nyílt a Szent György u. 6. szám alatt, amely idővel  régiós, és uniós feladatokat is elláthat

    Sopron és környéke országgyűlési képviselője, aki elsők között kapta meg választókerületi elnöki megbízatását kifejtette: a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségben végbemenő átalakulási folyamat részeként nyílt meg a soproni iroda, amely folyamatos ügyelettel várja a Szövetség tevékenysége, a közélet iránt érdeklődőket, mindenki által közvetlenül elérhető módon.
    A politikus arról is szólt, hogy az uniós választások eredményétől függően, a régiós európai parlamenti választókerületi képviselői iroda szerepére is alkalmas lesz a hely.
    Ehhez kapcsolóan bejelentette: megválasztása esetén a Szabad Európa Listán szereplő személyek közötti terület szerinti munkamegosztásnak megfelelően a Győr-Moson-Sopron-, Veszprém- és Vas megyék alkotta régiónak képviseletét az EU-parlamentben ő maga fogja ellátni.
    Kifejtette: Ez a munkamegosztás azért szükséges, hogy az országos lista szerinti Szabad Európai Választáson az Európai Parlamentbe jutott képviselőkön számonkérhető legyen az ott végzett munkájuk. Az országgyűlési képviselet így kiegészülhet egy regionális képviselettel is, egy olyan központtá válhat a soproni iroda, ahonnan az Európai Parlament regionális jellegű tevékenységét irányítják.

    Az ország uniós felkészüléséről szólva a képviselő rámutatott: az uniós csatlakozás által a hátrányosan érintett társadalmi csoportok felzárkoztatása elmaradt, a kormány által ígért programok nem indultak el. Még mindig nem működik az unióból beérkező pénzeket ellenőrző mechanizmus, és nem működik az agrárpénzek fogadására irányuló sem.
    ,,A magyar kormány éppen azokon a területeken követett el mulasztásokat, amelyeken az unióból forrásokat vár." - mondta.
- Furcsa politika érvényesült Magyarországon - tette hozzá a politikus – , az EU számára minden fontos követelményt teljesítettünk, viszont, ahol a saját forrásaink bejövetelére és azok kiegészítésére várunk, súlyosak a mulasztások
    Rámutatott : Nagyon súlyos döntési hibák eredményeképpen állt elő a helyzet, amelyben – , a felkészülés megfelelő programjainak elmaradását, a Széchenyi-terv leállítását, és több támogatási program megszüntetését követően – nehéz lesz az áthidaló intézkedéseket megvalósítani.
 
    A Nyugat-dunántúli régió ugyan előbbre tart az EU-tagságra való felkészülésben, a külföldi tőke beérkezésével kapcsolatos fokozódó verseny tekintetében azonban, vannak félelmek, különösen a mezőgazdasági területeken.
    A régiónak és Sopronnak több információra és világos stratégiai gondolkodásra lenne szüksége annak érdekében, hogy az itt élők számára is megnyíljanak a pályázati lehetőségek a sikeres felzárkózás érdekében - mondta Szájer József, aki kifejtette hiányolja a város részéről a világos stratégiai célkitűzéseket.
    A soproni képviselői pozíciójáról szólva kijelentette: az EU parlamentben is a régióban élőket szeretné képviselni, és bízik abban, hogy ennek nem lesz törvényi akadálya.

T.É.2004. március 24., szerda 23:36


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület