CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Hidrometeorológiai tájékoztató

Hidrometeorológiai tájékoztató
2004-03-25.

Meteorológia

Az elmúlt három napban folyamatos csapadéktevékenység volt a Rába, Répce, Lajta vízgyűjtő egészén. Területi átlagban 30-40 mm körüli csapadék esett, az 1000 m feletti területeken nagyrészt hó formájában. A tegnapi OMSZ előrejelzés szerint a mai napon a fölöttünk lévő mediterrán ciklon hatására még sokfelé várható további eső, zápor. Az Inn, Traun, az Enns és a Morva vízgyűjtőjén 10-20 mm, a Lajta, Rába, Répce vízgyűjtőjén pedig 15 mm esőre (a magasabb területeken hóra) lehet számítani.

 Az északnyugat felől érkező hideg léghullámok hatására a 0 fok magassága tovább csökken (500 m-re esik).
 

Vízállások

Rába -   A Rába felső szakaszán a tegnapi kisebb emelkedés után az éjszakaintenzívebb áradás indult el, Szentgotthárd ma reggel 7:00-kor 239 cm (179 m3
/s), Körmend 143m3/s volt. Területünkön már kisebb emelkedés volt reggelre, Ragyogó reggel 6:00-kor 9 cm (90 m3/s). Árpás 26 cm (60 m3/s).

 A Répcén a kisebb vízállásemelkedés folytatódott, Répcevis ma reggel 98 cm (16 m3/s, a Répce-árapasztó 145 cm volt.

 A Rábán a mai nap folyamán kissé intenzívebb áradás indul el, majd lassuló intenzitással a hét végéig tovább emelkedik. Ragyogónál holnap reggel 80 cm körüli, Árpásnál 120 cm körüli vízállás várható.

A Rábán levonuló árhullám vízállásainak pontosabb értékeit, valamint a tetőzések nagyságát a körmendi tetőzés után tudjuk pontosítani.

Duna - A vízgyűjtő nagy részén hó esett, így az elmúlt két-három napban csak kisebb vízállásemelkedés alakult ki.  Kienstock ma reggel 381 cm (2480m3/s), holnap reggelre 400 cm az osztrák előrejelzés (2670 m3/s). A bősi tározó tegnap nagyon alacsony szinten volt (130.53 mBf) így ma reggelre kisebb emelés miatt a Bős alatti szakaszon vízálláscsökkenés volt tapasztalható. Nagybajcs ma reggel 283 cm (2450 m3/s) volt. A Morván és a Vágon szintén kisebb emelkedés van. A következő napokban kisebb emelkedésre kell számítani.

Lajta -  A Lajtán középvíz feletti vízállások vannak, az osztrák területen nagyobb vízállásemelkedés nem indult el, így jelenleg a folyó magyarországi szakaszán sem várható árhullám kialakulása.

Kisvízfolyásaink  -  Az Igazgatóság működési területén mindenhol 20 mm körüli csapadék esett az elmúlt 24 órában, így kisvízfolyásaink nagy részén vízállás-emelkedés alakult ki. Árvízi riasztás nem érkezett.

(Forrás: ÉDUVÍZIG) Győr, 2004. március 25.



2004. március 25., csütörtök 15:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület