CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

X. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok
Jubileumi konferencia a diákok, a pedagógusok a szülők érdekében

    Tanítunk-tanulunk, de hogyan?! - Az oktatáskultúra irányzatai a tudásalapú társadalomban címmel három napig tartó, és két helyszínen – a Hotel Sopronban és a Deák Téri Iskolában – zajló konferenciát rendez ,,Fogjuk a kezed!" Egyesület Sopronban.

    Az óvodáskortól az általános iskolás korosztályon át a középiskolásig jellemző problémaköröket átfogóan, logopédiai, óvoda és kisiskolai,
     általános és speciális iskola, szakképző, szakközépiskola és gimnázium szekciókban, és a rendezvényhez kapcsolódó műhelymunkában csaknem 300 résztvevővel a jubileumi, 10. alkalommal rendezik meg a szakmai tanácskozást.
    A konferencia szakmai támogatói a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete és a Magyar Fonetikai és Foniátriai Társaság.

    A logopédusokat, gyógypedagógusokat, pedagógusokat egybegyűjtő rendezvény jól szolgálja azt a célt, hogy a neveléssel, tanítással foglalkozók egymás munkáját megismerjék. A speciális szakterületeken tevékenykedők az általánosan jellemző, megoldandó problémakörökről, és egymás módszereiről is tapasztalatot nyerhetnek.
A konferencia időszerűségét nem csak az adja, hogy – mint a statisztikai adatok is mutatják – egyre több a problémával küszködő gyerek, hanem az is, hogy Magyarországra még mindig teljesítmény-centrikus oktatás a jellemző. Differenciáltabban, személyre szabottabban és kis csoportokban kellene az oktató- nevelő tevékenységnek folynia: ez a gyerekek, a szülők és a pedagógusok, és nem utolsó sorban, a társadalom érdeke - hangzott el, egyik következtetése a konferenciának, amely gyakorlat példákkal is próbálta illusztálni az elméletben elhangzottakat.
    A szervezők szülőknek is meghirdették a konferenciát, amelyen kiemelt szerepet kapott a játék és a motiváció, az, hogy a tanulás élményt adjon a gyerekeknek.
    A X. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok elmaradhatatlan kísérőrendezvénye a helyszínen tartott játék-, eszköz- és tankönyvkiállítás és vásár.

***

Bárczi Gusztáv Emlékérem a szakmai munkáért

    A rangos szakmai rendezvényt, amely akkreditált 30 órás szakmai továbbképzésnek számít a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete Elnöksége Bárczi Gusztáv Emlékéremmel tüntette ki.
    Az emlékérmet, amelyet ,,az egyesületi célok megvalósításában vállalt, átlag feletti önzetlen munkájáért, példamutató szakmai tevékenységéért és kimagasló eredményeiért, az egész pedagógus társadalmat megmozgató országos továbbképzés szervezéséért" kapott a Soproni Pedagógia Napok Mezeiné dr. Isépy Mária, a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete főtitkára adta át a szervezőknek.

T.É.


Kapcsolódó cikkek:

Tanítunk – tanulunk, de hogyan?!… Az oktatáskultúra irányzatai a tudás alapú társadalomban
IX. Soproni Logopédiai és Pedagógiai Napok - 2003.



2004. március 26., péntek 21:24


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület