CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Sopron Közgyűlése rendkívüli ülést tart ma 18.00 órakor a Városházán. A városatyák tárgyalnak a Soproni Konferencia Központ Kft. üzletrészeinek értékesítéséről valamint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosításáról.

Folytatódik Sopron közterületeinek nagytakarítása. A tisztítási és karbantartási munkák mellett lakossági lomtalanítási akciót is szerveznek.

A Horváth József Művészeti Iskolában hangversennyel egybekötött ünnepségen adták át azt a több mint egymillió forintot érő csembalót, amelynek beszerzését a Rotary Club Sopron tavalyi jótékonysági sétája tette lehetővé. A hagyományos október 23-i Rotary-séta alkalmával a város, csatlakozva a nemes cél támogatásához, felajánlotta, hogy kétszeresére egészíti ki a jótékony adományokból összegyűlt összeget

A Fővárosi Bíróságon már látni vélik a két éve húzódó Globex-per végét. Dr. Varga Zoltán és büntető tanácsa az elmúlt héten újabb tanúkat hallgatott ki. Mint ismeretes, Postáné dr.Vellai Györgyi és társai különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt állnak bíróság előtt. A perben Sopron is érdekelt, hiszen a brókercég, a város közel 3,5 milliárdos vagyonával nem tudott elszámolni. A per július 7-én és 8-án folytatódik, majd a nyári szünet után szeptemberben ül össze ismét a büntető tanács.

Április 10-étol újból indul a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút. Az idei szezonban változást jelent, hogy az eddigi, kizárólag gőzmozdonnyal közlekedtetett szerelvény a menetrendbe foglaltak szerinti napokon többnyire dízel-vontatású mozdonnyal közlekedik majd a csaknem négy kilométer hosszú pályaszakaszon. A változtatásra költségcsökkentő céllal volt szükség.

A magyar vásárlók már csak április végéig, Uniós csatlakozásunk időpontjáig vásárolhatnak áfamentesen Ausztriában. Az osztrák kereskedők a következő hetekben a magyar vásárlóktól 20-30%-os forgalomemelkedésre számítanak.

A Soproni Városszépítő egyesület ajánlásokat vár az idei Winkler Oszkár építészeti kitüntető emléktábla elnyeréséért. Minden olyan, egy éven belül átadott épületet javasolhat egyén vagy közösség a díjra, amely, véleményük szerint emeli Sopron városarculatának szépségét. Cím: Új utca 4. Határidő: március 31.

Megérkeztek az első gólyák megyénkbe is. Az idei első gólyapárt Gyirmóton észlelték a tavaszváró lakosok.



2004. március 31., szerda 14:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület