CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 1., szerda, Fülöp, Jakab, Amarilla napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Szomorú hétvége a kosarasoknál

GYÁSZOS HÉTVÉGE - CSUPA VERESÉGGEL

GYSEV-RINGA - MIZO-PÉCSI VSK 53:59 (24:29)


Nagyon kedvezőtlen előjelekkel kezdődött a bajnoki döntő második mérkőzése - már, ami a soproniakat illeti. A nap folyamán Vilipic karambolozott, és agyrázkódás gyanújával a kórházban tartották megfigyelés alatt. Ezzel az egyik legerősebb pontján gyengült meg a tavalyi bajnok, és veszélybe került címe megvédése.

A találkozó úgy is indult, hogy a pécsiek biztosan elhúztak, éppen Tuvics révén, aki Vilipic távollétében nagyon "élt" a palánk alatt. Persze, ehhez az is kellett, hogy Radnóty a szükségesnél jobban félt tőle, és a váltások után Tuvics rendre egymaga maradt. Nem is hibázott. Csapata ezzel gyorsan 8:1-es vezetésre tett szert. Időkérés után feljavult a hazai csapat, sikerült egyenlíteni. A vezetést azonban nem sikerült megszerezni, hiszen a 9. percben 17:8-ra vezettek a vendégek, de a 17. percben megint egyenlő, 22:22 volt az állás. Az első félidő záró percei megint a pécsieké voltak. Öt pontos előnyt szereztek a pihenőre. Ez a vendégelőny nem abból fakadt, hogy nagyon jól játszottak, hanem a soproniak egymást múlták alul. Valami hihetetlen rossz százalékkal dobtak: Mandic, Eördögh feltűnően sokat hibázott, de a többiek is nagyon gyatrán dobtak. Poto küzdeni tudása volt az egyetlen, ami dicséretet érdemel.

A folytatásban ismét felzárkózott a GYSEV, a 23. percben 29:28 volt az eredmény. Azonban a vezetést nem sikerült átvenni, mert a rossz dobóforma továbbra sem akart javulni. Egy-egy sikeres távoli dobás után a közönség szinte meglepődött, és nem a természetesség hangján örült. A 34. percben Armaghani technikait kapott. Már végképp elúszni látszott a találkozó, a 13 pontos vendég előnyt látva. Óriási erőfeszítések árán sikerült csökkenteni a hátrányt, de már fordítani nem volt esély. Sajnos, nagyon gyenge napot fogott ki a tartalékos soproni csapat, hiszen Mandic 15 rádobásból 5-öt dobott be, a máskor remek Eördögh 12 rádobásból 3-at, Poto 11-ből 4-et. Aztán Donkó megint anti-kosárlabdát játszott. 18 percet töltött a pályán, kétszer dobott kosárra - egyet talált. Ilyen teljesítménnyel még gyengébb csapat ellen sem lehet nyerni. Ezzel 2:0 a Pécs előnye. A harmadik találkozóra szerdán kerül sor Pécsett. Lehet, hogy idén utoljára.

GYSEV: POTO 11/6, Eördögh 11/3, Mandic 16/3, HOLLÓSY 7/3, Radnóty 2, Cs: Dénes 4, Donkó 2, Csontos -. Edző: Saeed Armaghani.

PÉCS: IVÁNYI 8/6, Újvári 5/3, Csák 8/6, Vilutyté 4, TUVICS 17, Cs: Zsolnay 3, ANITICS 14, Edző: Rátgéber László.

A POSTÁS NÉGYSZERES HOSSZABBÍTÁS UTÁN VESZTETT

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - FTC-DIEGO 88:90 (33:32, 69:69, 75:75, 79:79, 81:81)


A találkozó kezdetekor 1:1-re álltak a csapatok a bronzéremért folyó sorozaton. A kezdet Bíró pontjait hozta, hiszen csapata első 10 pontjából 9-et ő dobott. Ezzel együtt a Ferencváros vezetett 8 ponttal, amit a soproniak csak a 13. percben tudtak kiegyenlíteni. Delmis jó dobóformájának köszönhetően az ő hármasaival 6 pontos hazai előny alakult ki, és Englert az utolsó másodpercekben remek betöréssel biztosította csapatának a félidei egy pontos előnyt.

A második játékrész elején a Fradi - főleg Papp révén - előnyhöz jutott, de ezt Delmis négy triplával ledolgozta. Nagyon izgalmasan alakult a rendes játékidő vége, mivel a hárompontos soproni előnyt Károlyi triplával egalizálta. Az első hosszabbításban hatalmas küzdelem alakult ki. Sajnos, Ambrus kipontozódott, a vendégek egyenlíteni tudtak. A második hosszabbításban ismét veszteség érte a Postást, hiszen az addig jól kosárlabdázó Fodor lábsérülést szenvedett, és már nem is tudott visszaállni. A harmadik hosszabbításban Károlyi volt a főszereplő. Először előnyt szerzett csapatának, majd kipontozódott. Bíró egyenlített, és a saját palánkja alatt remekül blokkolt egy dobást. A negyedik hosszabbításban Seres pontjaival vezetett az FTC, majd Csákány triplája már a vendégek győzelmét jelentette. Ezzel hihetetlen izgalmak után a páros mérkőzés aránya 2:1 a Ferencváros javára, a következő találkozó Budapesten lesz szerdán.

POSTÁS: DELMIS 28/12, Szenes 8, FODOR 17/9, Ambrus 9, Bíró 14, Cs: Englert 2, ÖRDÖG 10, Veres -. Edző: Meszlényi Róbert.

FERENCVÁROS: TÖRÖK 9/3, CSÁKÁNY 15/3, KÁROLYI 26/15, PAPP 26, Kalmár-Nagy 4, Cs: Farkas -, Musat -, Seres 2, Hagara -, Cserny 8/3. Edző: Zsoldos András.

MINIMÁLIS VERESÉG PAKSON

ATOMERŐMŰ SE - SMAFC-ROTO ELZETT 71:62 (31:31)


A mindkét csapat részére nem túl fontos találkozón az első félidőben fej-fej mellett haladtak a küzdő felek. A biztos A csoportos tagság nyugtatólag hatott a játékosokra, békésen kosaraztak. Fordulás után is kiegyenlített erők versengtek, bár a 30. percben a SMAFC vezetett 4 ponttal. Ekkor azonban holtpont következett, mert a hazaiak egy 17:0 sorozatot produkáltak - ezzel el is döntötték a találkozó sorsát. Bár az egészpályás letámadás egy 64:60-as felzárkózást eredményezett, a távoli dobások elhibázása nem tette lehetővé a fordítást. Így kis arányú vereséggel fejezte be a SMAFC a rájátszásbeli idegen szereplését. Az utolsó hazai találkozóra e hét péntekén kerül sor.

Paks: Hencsey 4, VISOCKAS 20, SZIGETI 17, Rajkó 4, Kangyal 6/6, Cs: Siska 2, Mérész -, LUKÁCS 13/3, Lőrinc 5/3, Somodi -. Edző: Fodor Péter.

SMAFC: PALOTAI P. 15/3, Pojbics 2, Szlávik J. 9/3, Molnár 8, Mogyorósy 3, Cs: VAVRA P. 12, Vavra A. 7, Kotlik 6, Palotai B. -, Edző: Sterbencz Tamás.

Tvordy György



2000. május 08., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület