CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 9., csütörtök, Gergely napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

A nézők családtagnak tekintik

Szily Nóra szigete
A nézõk családtagnak tekintik

Roppant szimpatikus mûsorvezetõ. Elkerekedett szemekkel, õszinte érdeklõdéssel fordul riportalanyai felé. Szily Nórával a szakmáról és a magánéletérõl beszélgettünk.

Miután az ELTE pszichológiai szakán megszereztem a diplomát, a rádióban kezdtem dolgozni, a Helykeresõ, az Ötödik sebesség, a Hatodik érzék címû mûsorokban, amelyeket nagyon szerettem. 1991-ben az MTV1-es csatornáján mint elsõ mûsorvezetõ köszönthettem reggel a nézõket. Dolgoztam az Ablak, a Kincsestár, a Tízórai mûsorokban, jelen voltam a Nagyvizit produkcióban. A rádióban a Béla angyalaira nagyon büszke vagyok, hiszen ez három riporternõre épülõ Talk-show volt. Kicsit tréfásan szoktam mondani, amikor elmentem szülni, megszûntek a mûsoraim. Peti születésekor a Reggel, Boldizsárnál a Tízórai.

- Mennyiben más egy kereskedelmi televízió, mint egy közszolgálati?

- A kereskedelmiben állandóan figyelemmel kell kísérni a grafikonokat, amelyek az adott mûsor nézettségét tükrözik. Az adatokat folyamatosan elemezzük, ha csökken a nézettség, lehet gondolkodni, vajon miért. A közszolgálati televízióban nem is értettem, ha egy mûsor befutott, népszerû volt, miért szûnt meg. Viszont hálás vagyok az MTV-nek, hiszen ott tanultam. Nem haragból jöttem el, egész egyszerûen megkerestek. Az ember mérlegel, dönt. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindig hívtak. A Reggeli címû mûsor nagy kihívást jelentett, meglehetõsen feszített tempóban zajlik, most pedig itt van a Delelõ. A látszat ellenére ez hihetetlen fegyelmezettséget, koncentrációt kíván, de azt gondolom, hogy ezt is tanulni kell. Nem könnyû teljesen nyugodtnak, természetesnek tûnni, miközben három-négy perc áll rendelkezésre ahhoz, hogy a riportalannyal beszélgessünk.

- Milyen visszajelzéseket kap a nézõktõl?

- Szerencsére jókat. Az emberek tanácsokat kérnek tõlem. A bútorüzletben kikérik a véleményemet, tegeznek. Ez nem furcsa, hiszen reggelente ott vagyok a családjukban, a lakásukban egy meglehetõsen intim idõszakban.

- Hogyan készül fel a mûsorra?

- Elõzõ este futár hozza ki a forgatókönyvet, és a sajtóarchívum is a segítségemre áll. Negyed ötkor a bögre kávémba kapaszkodva ébredek, fél hatkor már vár a sminkes meg a fodrász. Egyébként állandó alváshiányban szenvedek, de ennyi áldozatot hoznom kell a reggeli mûsorért.

- A délután a családé?

- Igen, és ebbõl nem is akarok engedni. Péter hatéves nagycsoportos, Boldizsár két és féléves, vele együtt megyünk Péterért az oviba. Utána jön a játék és az egyebek. Hihetetlenül fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen a családom.

- Beszélne a céljairól?

- Annyit elárulhatok, hogy nagyon szeretnék egy nõi talk.show-t vezetni és rádiózni. Elhatároztam, hogy rendszeresen tornázom. Szeretném, ha a házunk teljes egészében elkészülne, nemrégen költöztünk bele, vannak még hiányosságok. Egyelõre keressük a megfelelõ bútort. Türelmes vagyok, az szeretném, ha a mi házunk lenne a "béke szigete", ami van, ami nem lakatlan.

Paál Viktória



2000. január 13., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület