CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

A szója apostola, a babkirály a Demmer teaházban

A szója apostola, a babkirály a Demmer teaházban
Ötórai tea az egészséges táplálkozás jegyében


Baranyai György, a Soproni Gasztronómiai Társaság elnöke nyitotta meg a Várkerület 79. szám alatt, a Demmer Teaházban rendezett ötórai teadélutánt. A programnak az adott különlegességet, hogy készítményeivel bemutatkozott Baján László, a gasztronómiai “Oscar-díj” birtokosa, a szója “apostola”-ként emlegetett mesterszakács, számos könyv és publikáció szerzője.

Baján László, a korszerű táplálkozás megszállott hirdetője, a több évezredes eredetű szójabab élettani hatásaival foglalkozó szakember nagyon örült Dancs Sarolta, a Demmer üzletlánc soproni üzemeltetője meghívásának. A mesterszakács úgy vélekedett, az általa készített szója alapú édes és sós sütemények, a szendvicsek, babos pogácsa- és a babos tekercs-különlegességek, valamint a pizzák kitűnő és ideális kiegészítői a teaházban kínált kitűnő teáknak. A rendhagyó teaházi program célja az volt, hogy a Demmerbe betérő vendégek megismerkedhessenek a szójás készítményekkel, amelyeknek ízharmóniája, megjelenési formája önmagáért beszél. Baján úr és felesége Csilla asszony tájékoztatásul elmondták, a klasszikus cukrász-süteményeknél jóval olcsóbb készítmények ezentúl állandóan kaphatók lesznek a teaházban. Az országban sehol másutt nem található meg például a tipikusan soproni babos pogácsa, és a minden tekintetben unikumnak számító, szójagrillázzsal díszített édes-krémes babos tekercs, valamint a babos kuglóf. A vendégek körében nagy elismerést váltott ki a kuriózum gyümölcsös szelet, amely a szója és a bab kombinációjával született, megrakva az egyes évszakokra jellemző gyümölcsökkel.

Dancs Sarolta, az üzemeltető kitüntetésnek minősítette, hogy Baján László mesterszakács elfogadta meghívásukat és készítményeivel elkápráztatta a vendégeket. Sarolta abban reménykedik, hogy a kapcsolat hosszútávon is működik, a város lakosságának teljes megelégedésére. Mint mondta, ismét sikeres a tea, s az utóbbi időben egyre többen hódolnak a sokféle teafűből különleges eljárással elkészített egészséges ital fogyasztásának.

A meghívott vendégek először nagy érdeklődéssel tekintették meg Baján mester és Csilla asszony lenyűgöző szójás készítményeit, majd élve a kulináris lehetőséggel, sorra kóstolták a remek étkeket, amelyek mellől természetesen a különleges teák sem maradhattak el. A Demmer teaház sajátságos estjének kellemes hangulatát Szekendy Tamás zongoraművész játéka csak fokozta.

Török Magda



2000. március 13., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület