A szója apostola, a babkirály a Demmer teaházban
A szója apostola, a
babkirály
a Demmer teaházban
Ötórai tea az egészséges
táplálkozás
jegyében
Baranyai György, a Soproni Gasztronómiai
Társaság
elnöke nyitotta meg a Várkerület 79. szám alatt, a Demmer Teaházban
rendezett
ötórai teadélutánt. A programnak az adott különlegességet, hogy
készítményeivel
bemutatkozott Baján László, a gasztronómiai “Oscar-díj” birtokosa, a
szója
“apostola”-ként emlegetett mesterszakács, számos könyv és publikáció
szerzője.
Baján László, a korszerű táplálkozás
megszállott
hirdetője, a több évezredes eredetű szójabab élettani hatásaival
foglalkozó
szakember nagyon örült Dancs Sarolta, a Demmer üzletlánc soproni
üzemeltetője
meghívásának. A mesterszakács úgy vélekedett, az általa készített
szója
alapú édes és sós sütemények, a szendvicsek, babos pogácsa- és a babos
tekercs-különlegességek, valamint a pizzák kitűnő és ideális
kiegészítői a
teaházban
kínált kitűnő teáknak. A rendhagyó teaházi program célja az volt, hogy
a Demmerbe betérő vendégek megismerkedhessenek a szójás
készítményekkel,
amelyeknek ízharmóniája, megjelenési formája önmagáért beszél. Baján
úr
és felesége Csilla asszony tájékoztatásul elmondták, a klasszikus
cukrász-süteményeknél jóval olcsóbb készítmények ezentúl állandóan
kaphatók
lesznek
a teaházban. Az országban sehol másutt nem található meg például a
tipikusan
soproni babos pogácsa, és a minden tekintetben unikumnak számító,
szójagrillázzsal
díszített édes-krémes babos tekercs, valamint a babos kuglóf. A
vendégek
körében nagy elismerést váltott ki a kuriózum gyümölcsös szelet, amely
a szója és a bab kombinációjával született, megrakva az egyes
évszakokra
jellemző gyümölcsökkel.
Dancs Sarolta, az üzemeltető kitüntetésnek
minősítette,
hogy Baján László mesterszakács elfogadta meghívásukat és
készítményeivel
elkápráztatta a vendégeket. Sarolta abban reménykedik, hogy a
kapcsolat
hosszútávon is működik, a város lakosságának teljes megelégedésére.
Mint
mondta, ismét sikeres a tea, s az utóbbi időben egyre többen hódolnak
a
sokféle teafűből különleges eljárással elkészített egészséges ital
fogyasztásának.
A meghívott vendégek először nagy
érdeklődéssel
tekintették meg Baján mester és Csilla asszony lenyűgöző szójás
készítményeit,
majd élve a kulináris lehetőséggel, sorra kóstolták a remek étkeket,
amelyek
mellől természetesen a különleges teák sem maradhattak el. A Demmer
teaház
sajátságos estjének kellemes hangulatát Szekendy Tamás zongoraművész
játéka
csak fokozta.
Török
Magda
2000. március 13., hétfő 00:00
|