CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

MIÉP nagygyűlés Sopronban

MIÉP nagygyűlés Sopronban
A MIÉP bízik abban, hogy több képviselője is bekerül az Európai Parlamentbe

    Június 13. a MIÉP szerint nem csak az Európai Parlamenti választás időpontja, hanem annak is alkalma, hogy ország népe kifejezésre juttassa, hogy milyen mértékben elégedetlen a kormánnyal - jelentette ki a MIÉP Sopronban tartott nagygyűlését megelőző sajtótájékoztatón Győri Béla szóvivő.
- Nem valósult meg a munkaerő szabad áramlása, mint ahogyan a határok ígért átjárhatósága sem, - mondta Győri Béla a MIÉP szóvivője, aki szerint az ország katasztrofális helyzetét jellemzi az egészségügy, az iskolaügy, a jogbiztonság, a bér megoldatlan kérdése, és a magyar mezőgazdaság állapota.

Hegedűs Lóránt, Csurka István és Győri Béla a sajtótájékoztatón

    Csurka István, pártelnök szerint a választás erőfelmérés és a 2006. évi választás döntés-előkészítése egyben. A MIÉP bízik abban, hogy több képviselője is bekerül az Európai Parlamentbe – mondta Csurka, aki azt is hangsúlyozta, hogy a kiváló szakemberek között a MIÉP 24 fős Európai Parlamenti képviselőjelölti listáját Dr. Hegedűs Lóránt püspök, egyetemi tanár vezeti.
- Hazugságok és akadályoztatások előzik meg a kampányt, olyan kiszivárogtatások, amelyekből ,,kabarét csinálnak a parlamenti pártok", akárcsak az uniós csatlakozást megelőző népszavazás előtt - vélte Csurka István. A magyar társadalmat egy olyan helyzet elé akarják állítani, amit az nem érthet meg, azért, hogy manipulálható legyen - mondta a pártelnök, kijelentve: ,,A MIÉP jó eséllyel indul, és tiszta eszközökkel."

    Arra az újságírói kérdésre válaszolva, amely Horn Gyula ex-miniszterelnöknek soproni kampánynyitó rendezvénye alkalmával tett kijelentését idézte, miszerint ,,a négy parlamenti párton kívül a többi pártnak nincs esélye az Európai Parlamentbe kerülni", Csurka István kijelentette: Horn kijelentése komolytalan, kommentálásra nem méltó, és nevetséges is. Az a mondás jellemzi, hogy: ,,Éhes disznó makkal álmodik." Pusztán csalással nem lehet minket még egyszer kiszorítani a politikai életből - tette hozá a MIÉP-elnök.

    Az Európai Parlamentben érvényesülő keresztény szellemiség fontosságáról szóló újságírói kérdésre reagálva, illetve az azzal kapcsolatos jelenlegi Magyarországon tapasztalt baloldalól induló kérdésfelvetésekről is szólva, Hegedűs Lóránt püspök ,,egészen európaiatlannak, egészen hazafiatlannak és istentelenek" nevezte azokat.

- Amikor a mai apokalipszisben még egy keresztyénség iránt alapjában véve hitvallásosan el nem kötelezett európai gyökerekkel bíró filozófus is azt mondja: ,,Már csak egy Isten menthet meg minket", – mi pedig ezt úgy mondjuk: ,,már csak az Isten menthet meg minket" – , akkor istentelenül, a Mammon bálványisten oltárán áldozva, embertelenül is és hazugul, erkölcstelenül, csak halálba vihetjük Európát, amelynek a görög-római-ókor mellett a keresztyénség a másik tartó oszlopa - tette hozzá Hegedűs Lóránt.

- Sőt, mivel a végesbe nem fér a végtelen, de a végtelenbe belefér a véges: a keresztyénség hordozza a görög-római klasszicitást és nem fordítva. Ezt az együttest így a mai szekularizáció szekularizmusa nevében kidobni az ablakon: Európa elleni merénylet.

Hegedűs Lóránt a teltházas politikai fórumon

- Hogy a magyarság a keresztyénség nélkül, Szent István nélkül sehol sem volna, hogy a határon túli magyarság, - hogy református püspök létemre ökomenikus legyek – a Csíksomlyói Passió nélkül és a Magyar Református Világtalálkozók nélkül hol lenne, és a nemzeti nyelvű igehirdetések nélkül hol lenne, ezt sem kell okozatolnom.

Természetes dolog, hogy ilyen értelemben döntő jelentőségűnek tartom, hogy a keresztyénséget képviselhessem Európában - mondta a püspök.

T.É.



2004. április 15., csütörtök 23:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület