CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fotókiállítás és filmvetítés a hajléktalanságról a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán- Rendőrségi pályázat őrizetlenül hagyott járművek elszállítására- Nári tábor Kőszegen

Fotókiállítás és filmvetítés a hajléktalanság témakörében 2004. április 19-én, hétfőn, 14:00 órakor Elbert Márta: Utcaképes című dokumentumfilmjének bemutatójára kerül sor. A filmvetítés után beszélgetésre kerül sor a rendezővel Helye: Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar, Sopron Ferenczy János utca 7. A fotókiállítás egész héten megtekinthető a főiskola aulájában.

Rendőrségi pályázat őrizetlenül hagyott járművek elszállítására Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr főkapitányság pályázatot hirdet a Sopron közigazgatási területén, valamint a Sopron Rendőrkapitányság illetékességi területén levő utakon és közterületeken baleset folytán megsérült, vagy egyéb okokból a közúton őrizetlenül hagyott gépjárművek elszállítására, tárolására, felelős őrzésére. ( a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975 (II.5.) KPM-BM rendelet 59. szakaszában foglaltak szerint).
A pályázat nyilvános, azon részt vehet minden autómentésre és járműmegőrzésre jogosult jogi, vagy természetes személy, aki bejegyzett soproni székhellyel, telephellyel rendelkezik.
A részletes pályázati kiírás 2004. április 19-től április 30-ig vehető át a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági szerv, Műszaki és Üzemltetési Osztályán, Győrben a Szent Imre u. 2-4 szám alatt, és a Soproni Rendőrkapitányság hivatalvezetőjénél, Sopron, Lackner kristóf u. 5. szám alatt. Telefon: 99-320-689).
A pályázat beadásának határideje 2004. május 28.

Külföldi gyerekek is jelentkeznek a kőszegi ELTE táborba Az ELTE ÁJK Hallgatói Önkormányzat Alapítványa idén immár tizennegyedszer szervezi meg nyári táborát Kőszegen.
1991-ben nyelvi oktatás indult a táborban, azóta a képzések palettája bővült, lehetőség van számítástechnikai ismeretek szerzésére, tavaly Európai Uniós ismereteket és idén először médiát is oktatnak a 12-17 éves gyermekeknek.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a szervezők elmondták, legtöbben a nyelvi kurzusokra jelentkeznek. A választható nyelvek listáján szerepel az angol, német, francia nyelv, és külföldi diákok, illetve nem magyar anyanyelvűek számára magyar nyelvet is tanítanak. "Legnépszerűbb" az angol és a német, a francia nyelvre ezeknél kevesebben jelentkeznek.
A szervezők és a tanárok egy csoport létszámát 8-12 főben limitálták, ez a minimum és maximum érték. Elmondásuk szerint a 10 fő az ideális ahhoz, hogy meg tudják valósítani a nyelvórák kitűzött céljait, a szókincs és beszédkészség fejlesztését.
A gyerekek először szintfelmérő tesztet írnak, ennek alapján sorolják őket különböző szintekre, minden nyelvből. A szintfelmérő folyamatosan nehezedő feladatokból áll, ezt szaktanárok értékelik.
A nyelvtanulás napi hat órában történik, a felmért tudásszint alapján haladnak a 10 napra szabott tananyagon.
Külföldi diákok is érdeklődnek a tábor iránt, évek óta töltenek el tíz napot, vagy akár többet is Kőszegen, az alapítvány táborában. Tavaly érkeztek iskolások többek között Németországból, Svédországból, Kanadából és Ausztráliából is. Az idei első külföldi jelentkező kanadai, aki angol nyelvterületen jár iskolába, itt Magyarországon, a táborban pedig franciát szeretne tanulni. Nyaranta több tucat külföldi fiatal érkezik a nyári táborba. Ők hirdetésekből, az Internetről és nagykövetségektől értesültek erről a táborozási lehetőségről.
A táborban tanító nyelvtanároknak megfelelő nyelvvizsgával kell rendelkezniük. Kritérium a nyelvtudás és a tanítási gyakorlat. Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik egyetemisták, és nyelvszakosok. Náluk fiatalabb nem taníthat a táborban. A nyelvtanárok kiválasztása szigorú feltételek szerint történik, szaktanárok felügyelik a többkörös válogatást. Az oktatás előre meghatározott tematika szerint folyik, a tanárok a saját tematikájukat a turnusok kezdete előtt leadják.
További információk és képek az előző táborokról: www.nyaritabor.hu., telefon: 06-30/209-6432.



2004. április 18., vasárnap 14:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület