CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Diákok tárlata
Újabb ,,kiállítóterem" az alkotókedvű berzsenyiseknek

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégium az alkotó diákok bemutatkozásának újabb lehetőségét teremtette meg a Hetvényi Kollégiumban, ahol a közösségi foglalkozások, áhitatok céljára kialakított termet kiállítóhellyé varázsolta Reisch György lelkész-tanár és nem utolsó sorban alkotó kedvű diákjai.

Ferencz Kinga, Kurilla Bettina, Magyar Csaba diákok Reisch György lelkész-tanár társaságában

Első alkalomal hárman – Ferencz Kinga, 15 éves, Kurilla Bettina, 13 éves és Magyar Csaba 16 éves tanulók mutatkoztak be munkáikkal a kollégium közösségének.
A két diáklány tűzzománc-munkákat állított ki, továbbá Csaba verseit olvashatták a látogatók a kiállítóterem falán. Ők hárman,  mindannyian kollégisták, Kinga Zalaegerszegről, Bettina Budaörsről, Csaba Zalaszentgrótról érkezett a líceumi közösségbe, illetve Bettina a Hunyadi János Általános iskolába.

A tűzománcos lányok legfőbb vágya, hogy Sopronban is megteremtődjenek annak feltételei, hogy tovább folytassák a tűzzománcozást, amely egyébként sok odafigyelést, fantáziát és tehnikai tudást igényel. Mindeketten előző iskolájukban ismerkedtek meg a technikával. Bettina elmondta: egyetlen kiállított alkotását hozta el Sopronba, és sajnálja is kicsit azt, hogy a többi munkáit ezútal nem állíthatta ki, azok közül, amelyek már több kiállításon és megmérettetésen is sikerrel szerepeltek.
Magyar Csaba a városi Így írok én pályázaton második helyezést ért előszinte, tiszta, őszinte hangon csengő versei jól egészítik ki a lányok képeit, és az alkotásnak arról az öröméről szólnak, amely a mű elkészültéig segíti a lelket szellemet az ihlet anyagba-öntéséhez, illetve szavakba-formálásához, és arról az örömről is szólnak a művek, amely a kész mű láttán eltölti annak alkotóját.
A harmadik öröm pedig a szemlélőé, akinek alkalma nyílik megnézni a munkákat, és akiben azok gondolatokat, érzelmeket ébresztenek, mint ahogyan a három kollégista diák alkotásai is, amelyek akár első lépései lehetnek egy-egy későbbi, az alkotás örömét meg-megidéző pályának.

A kiállítás létrejöttét Derdák Loretta tanár, és Reisch György lelkész-tanár segítette.


T.É.



2004. május 10., hétfő 23:54


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület