CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Véglegesen és hivatalosan a soproni kamaráé a Deák téri székház
Ahol a gazdasági élet szereplői mind megtalálhatják a helyüket

Jelentős értékkel gazdagodott a város üzleti közössége és mindenképpen egy korszak zárult le a soproni Kereskedelmi és Iparkamara életében a tegnap, amikor ünnepélyes keretek között írta alá a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara azt az okiratot, amely értelmében a soproni, Deák tér 14. szám alatti kamarai székház hivatalosan is a soproni kamara tulajdonába kerül.

Kocsi János titkár, Horváth Vilmos elnök (Sopron), Tóth Balázs elnök, Nagy Attila titkár (Győr)

Az ünnepi eseményen Horváth Vilmos a soproni kamara elnöke és Tóth Balázs megyei elnök Kocsi János és Nagy Attila kamarai titkárok, a soproni elnökség jelenlétében közösen elevenítették fel azt a hosszú folyamatot, amely során az 1998 júius 6-ai új kamarai székházba való költözés, a 2000. október 10-i önálló kamarává való alakulás, továbbá a 2001. december 19-ei vagyonmegosztás döntésein keresztül a buktatóktól sem mentes, hosszadalmas jogi úton végigküzdve magukat sikerült rendezniük a két kamara viszonyát.

Az aláírás pillanata

Horváth Vilmos hangsúlyozta: a soproni kamara önállóvá való válásában, és a kamarai székház megvásárlásában a megyei kamara és az akkori városvezetés is partnere volt a soproni kamarának. A Deák tér 14-et eredetileg Kamarák Székházaként szerették volna üzmeltetni, amely tervet áthúzta a 2000. évi kamarai törvény módosítása, nevezetesen a kötelező kamarai tagság megszüntetése,a Kézműves kamarának a kamarai tagozattá való alakítása és az Agrárkamara Sopronból való kivonulása. Most, 6 év elteltével, ugyan más formában, de mégiscsak megvalósul az a gondolat, amely a gazdasági élet soproni szereplőinek egy épületben kívánt helyet adni - mondta a soproni elnök, aki a jövőbeni tevek között több, a vállalkozók érdekét szolgáló már működő kamarai feladat között egy EU-infomációs központ kialakításáról szólt, és azt is elmondta, hogy a 624 négyzetméteres alapterületű, és felújításra szouló soproni székház gazdái az éveken át húzódó jogi bizonytalanságok közepette is jól sáfárkodtak a kamarai vagyonnal.

Soproni öröm, győri gratuláció

Tóth Balázs győri kamarai elnök hangsúlyozta: a kamarák feladata mindenképpen a vállalkozók javának szolgálata, ezért jó, ha az önállósággal együtt egy egységes rendszerbe is illeszkedik a két kamarai szervezet, amelyeknek közös feladataik vannak, a gazdasági struktúra közös építésében.
A soproniak jogosan megérdemelték azt, hogy önálló kamarai szervezetük és székházuk legyen, amivel az önállósodás nehéz gondjai közepette követendő például szolgálhatnak a többi megyei jogú városi kamarának is - hangzott el az eseményen.

T.É.



2004. május 11., kedd 00:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület