CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Újhelyi István: ősszel sor kerülhet a médiatörvény módosítására

Sopronban a FIBISZ elnöke

Újhelyi István országgyűlési képviselő, a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták országos elnöke, az MSZP országos elnökségének tagja, a FIBISZ soproni szervezetének meghívására fórumot tartott a Vas és Villamosipari Szakközépiskolában. A médiapolitikus Kalmár István alpolgármester társaságában a fórum előtt sajtóbeszélgetésen vett részt, amelynek fő témája a készülő médiatörvény volt.


Kalmár István és Újhelyi István

Újhelyi István tájékoztatott arról, hogy hétfőn felkérte a Fideszt egy médiatörvény módosítási, parlamenti döntéshozatali folyamatban való együttműködésre. A politikus hangsúlyozta:az új médiatörvény megfogalmazása elkerülhetetlen, folyik a szakértői munka, lehetőség szerint a politikai viták távoltartásával a szakmai vitáktól.
Ha az érintettek körének sikerül szakmai konszenzusra jutnia, és a törvénytervezet úgy juthat a parlament és politikai pártok elé, hogy nehéz szétverni pártpolitikai érdekek mentén, akkor van esély arra, hogy kétharmados többséggel el lehessen fogadni.
A médiapolitikus szerint ez egy-két éves érési folyamat eredménye lehet, ugyanakkor nagy öröm számára, hogy sikerült megállapodnia Halász Jánossal a Fidesz új médiaügyekkel foglalkozó képviselőjével arról, hogy ősszel megtörténhet a szakma által nagyon várt médiatörvény módosítása a közszolgálati médiumok finanszírozásának kérdésében, a digitális technológia kérdésének médiatörvényben való rendezése, és a pártpolitika távoltartása a közszolgálati médiumoktól.

A képviselő úgy értékeli,hogy szakmai ügyekben van lehetőség a politikai vetélytársak együttműködésre való késztetésére.

Az uniós parlamenti választási kampánnyal kapcsolatban Újhelyi István kifejtette, hogy kénytelen kemény megjegyzéseket tenni az elmúlt napok kapcsán, hiszen értékelése szerint nagyon komoly politikai csalás van a nemzeti petíció hátterében. A képviselő nehezményezi, hogy a Fidesz nem engedélyezi az íveken szereplő aláírások valódiságának ellenőrzését, nincs törvényes mód arra, hogy megbizonyosodjon arról: a bejelentett aláírások mögött valódi csatlakozók vannak, szerencsétlen kampányfogásnak tekinti a Fidesz részéről. A médiapolitikus hazugságnak és politikai blöffnek tartja azt, hogy a Fidesz vezetői pontos számot közöltek arról: hány százezer baloldali választó támogatta és írta alá a nemzeti petíciót akkor, amikor összesítés hiányában senki sem tudja, hány aláírást juttattak el az országos központba.

A Fiatal Baloldal a következő napokban plakátokaon, sajtótájékoztatókon keresztül arra hívja fel a figyelmet, hogy a nemzeti petíció egy titkos adatbázisnak a törvénytelen gyűjtésére is lehetőséget teremt a Fidesz számára - mondta a FIBISZ elnöke, hozzátette:"Szomorú ez az egész történet, nem erről kellene az uniós kampány hogy szóljon."

Újhelyi István tájékoztatott arról, hogy szombaton Budapesten nyitja hivatalos uniós választási kampányát a Magyar Szocialista Párt, amely az európai uniós Magyarországgal fog foglalkozni a kampány során.

A sajtó kérdésre a FIBISZ elnöke elmondta, hogy az uniós választási listáról három FIBISZ politikusnak van reális esélye bekerülni az Európai Parlamentbe, ahol szakmapolitikusként a magyarországi összes fiatal érdelkeit fogják képviselni.

tsz



2004. május 12., szerda 00:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület