CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

,,Kötelességünk, meghallani azt, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szavazóinak az együttműködésre irányul az óhaja.'

FIDESZ-MDF: Sopronban az együttműködés mellett döntöttek

,,Kötelességünk, meghallani azt, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szavazóinak, támogatóinak továbbra is az együttműködésre irányul az óhaja."

- Sopronban a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz Magyar Polgári Szövetség továbbra is az együttműködés mellett döntött - hangzott el azon a mai sajtótájékoztatón, amelyet Dr. Molnár Ágnes a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöki koordinátora és Dr. Borbély József a Magyar Demokrata Fórum soproni szervezetének elnöke közösen tartott.

,,Az MDF és a FIDESZ szövetséges volt a múltban, szövetséges a jelenben, és szövetséges lesz a jövőben is, bármi legyen a június 13-ai választás eredménye - szögezte le Dr. Molnár Ágnes, hozzátéve: ,,Ezt azért is tehetjük, mert Sopronban a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nemcsak a parlamenti, hanem az önkormányzati választásokon is szövetségesként indult, és képviselőink az MDF és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség választóinak közös akaratából végzik munkájukat."

A Fidesz politikusa hangsúlyozta: Sopronban példaértékű a két párt együttműködése, amit a közös rendezvényeik és támogatóik közös gondolkodása, értékrendje is bizonyít.

- Tiszteletben tarjuk, de egyúttal sajnálattal is vesszük tudomásul, hogy a június 13-i választásokon külön indul a két párt. A választás fontos, de nincs az a választás, ami ér annyit, hogy az MDF és a Fidesz barátságát kockáztassuk érte.

Kötelességünk, meghallani azt, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szavazóinak, támogatóinak a továbbra együttműködésre irányul az óhaja - mondta Dr. Molnár Ágnes kiemelve: ,,Azért vagyunk itt, mert bízunk abban, hogy a soproni együttműködés példa lehet mindenki számára."

A két párt a választási felkészülés bizonyos elemeit közösen végzi, és mint eddig, továbbra is szervez közös ünnepeket, rendezvényeket.

Dr. Borbély József , Magyar Demokrata Fórum soproni szervezetének elnöke kifejtette: ,,Az erősebb testvér, a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Demokrata Fórum politikai sorsa, élete összefonódott a múltban. A mai kissé hektikus világban is alapvetően közösen dolgozunk, oly módon is, hogy a 2006-os választáson együtt akarunk győzni, és együtt tudunk győzni.

A legfontosabb, hogy a jelenleg regnáló kormányzatot sikerüljön leváltani, és hogy a mi politikai értékeink szerinti Magyarország építésébe fogjunk. " - mondta az MDF politikusa, aki a pártja és a maga nevében is kiemelte a két párt komoly múltra visszatekintő együttműködését. ,,Az önkormányzati választásokon bizonyítottuk, hogy két értékes csapat vagyunk. Az MDF Sopronban jelenleg gyengébb, kisebb, de nem másodvonalbeli, a szellemi erőnknek hatása van a város életére, és tudjuk, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség munkáját segíthetjük, erősíthetjük, a közös siker érdekében."

Dr. Borbély József kifejtette: a két párt együttműködése mély talajú, nem egy politikai játszma része, hanem mindkettő alapértékeiből eredő. ,,Azokból az alapértékekből, amelyeket Lakitelken fogalmaztunk meg, és amelyek iránt a Fidesz is érzékennyé vált, amelyeket felvállalt, magávévá tett, és nagyon fiatalosan, dinamikusan, lendületesen, sikeresen bevitt a politikába." - mondta a politikus, aki hozzátette: ,, Örülünk, hogy a Fidesz sikeresen gyarapodik és épül, hiszen tulajdonképpen azt az örök Magyarországot építik ők is, amely az MDF szellemi öröksége is egyben."

Dr. Borbély József arra is emlékeztette a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy a közös szellemi örökség jegyében a közelmúltban az MDF és a Fidesz helyi szervezete közösen emlékezett a néhai Antall József miniszterelnökre, továbbá a tegnap egy ,,léleképítő értelmiségi beszélgetésre " is sor került a magyarság szellemi értékeiről, amelynek résztvevői között volt Szokolay Sándor, zeneszerző, a Fidesz Kulturális Tagozata tiszteletbeli elnöke, továbbá MDF-es és pártonkívüli művészek, költők.
- A tagság az együttműködést várja tőlünk, nem azt, hogy egymást kikezdjük, és a sajtóban üzengessünk egymásnak. A két azonos értékrendű politikai erőtől azt várják szavazóik, hogy ne távolodjanak el egymástól - mondta Dr. Borbély József.
Tóth Éva



2004. május 12., szerda 19:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület