CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Tornacsarnok kétszázötven millióért

Tornacsarnok kétszázötven millióért
Három iskola diákságát szolgálja


Jó ütemben halad Sopronban a Ferenczy János utcai tornacsarnok építése. A Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Soproni Vendéglátó Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola, és a következő tanévben beköltöző József Attila Postaforgalmi, Kereskedelmi Szakközépiskola- és Szakmunkásképző iskola diák Kerekes Attilát, a kivitelező Stettin Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük a munkáról.

- Az általános iskola két évvel ezelőtti átadását, majd a vele szomszédos középiskola felújítását, és egy új tankonyha- szárny megépítését követően kezdtük el szeptemberben a tornacsarnok építését a két intézmény közös udvarán. A földbe süllyesztett tornacsarnok alapozása megtörtént. Az építkezés akkor érkezik látványos fázisához, amikor a húszméteres hídgerendákat. Ezek beemelését követi a födémszerkezet elkészítése. Még a tél beállta előtt szeretnénk tető alá hozni a kétszázötven millió forintos költséggel készülő, elsősorban oktatási célokra tervezett, de versenyek lebonyolítására is alkalmas sportcsarnokot.

- Mikor lesz az átadás?

- Amennyiben semmilyen késleltető körülmény nem jön közbe, úgy 2000. július végén. Ha a beruházást finanszírozó helyi önkormányzat, illetve a kincstár képes lesz vállalni a fizetési ütemet, akkor ez néhány hónappal előbb is megtörténhet. Társaságunk jelenleg hetven milliós előfinanszírozást tett, ami azt jelenti, több munkát elvégeztünk, mint ami a szerződésben áll. Minden esély adott arra, hogy május végén, június elején birtokba vehessék a tanulók a tornacsarnokot. Különlegesség, az önálló lépcsőházzal rendelkező új iskolaépület, amelyben a postaforgalmi és kereskedelmi szakközépiskola diáksága kap helyet. A tanórák zavartalanságát térelválasztó függönyök biztosítják. Korszerű fiú- és lány öltöző, vizesblokk, illetve szertárak kapnak helyet az épületben. Az intézményhálózat szempontjából lényeges, hogy a rekonstrukció során a közműveket is újjáépítjük.

A helyszínen járva, az építkezés láttán, a laikusban is felvetődik a kérdés: a diáknegyeddé vált udvarban nem volna-e célravezető egy szabadtéri pálya létesítése? Meglehet, az önkormányzatnak - amíg időben van - rajta kellene tartania a szemét az egyre kisebb szerepet játszó és lassan kihasználatlanná váló szomszédos határőrség telkén.

Török Magda



1999. november 11., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület