CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Befogadás-Elfogadtatás:konferencia- A Kozmutza Flóra Általános Iskola kiállítása- Ágfalvi Krónika:Wágner Géza emlékének- Szennyvíziszap: megvonták az engeélyt

Befogadás-Elfogadtatás - a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok segítése a családban és az oktatási-neveléi intézményekben  A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Soproni Tagegyesülete Befogadás-Elfogadtatás - a fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok segítése a családban és az oktatási-neveléi intézményekben címmel konferenciát rendez május 17-én, hétfőn a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar (Sopron, Ferenczy J. u. 5.) I. emeleti E1-es előadótermében.
A konferencia 9.30 órakor köszöntővel kezdődik, majd videofilmvetítéssel kezdődik, amely a Szent Margit Óvoda integrációs törekvéseit mutatja be, Az integrálás nehézségei szülői szemmel alcímmel. A család és a szakemberek együttműködése a kori fejlesztésben címel Dr. Lányiné Dr. Engelmayer Ágnes főiskolai tanár ELTE-GYFK tart előadást, amelyet kerekasztal-beszlgetés követ.
A délutáni program 13.00 órakor a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulóinak, az Egészségügyi Gyermekotthon lakóinak és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Líceum tanulóinak műsorával folytatódik.
13.15 órakor Az esélyegyenlőség megtermtésének törvényi háttere címmel Dr. Nagy Marianna, az esélyegyenlőségi Kormányhivatal képviselője tart előadást.

Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola kiállítása 2004. május 17-én, hétfőn, 17:00 órakor a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola kiállítása nyílik a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Sopron, Liszt Ferenc u. 1.).
A kiállítás mottója: "Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes." (Albert Einstein)
Megtekinthető: május 21-ig, naponta 9.00-16.00 óra között.

Ágfalvi Krónika: különszám az elhunt polgármester emlékére Wágner Géza, a közelmúltban elhunyt polgármester emékének szentelik az Ágfalvi Krónika különszámát annak szerkesztői. A tervek szerint nyolc oldalon megjelenő szám a fiatalon és váratlanul elhunyt, lokálparióta polgármester önzetlensége, a falu iránti elkötelezett életpályájának bemutatása mellett, a hírlevél új számában közzéteszik majd a temetésén elhangzott búcsúbeszédeket is.

Szennyvíziszap: megvonták az engedélyt Sopronban a napi 16-18.000 köbméter szennyvíz termelődése 50-60 tonna szennyvíziszap keletkezését jelenti. A város cégei – a Sopron és Könyéke Víz és Csatornamű Rt. és Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft – gondoskodnak a szennyvíziszap elhelyezéséről, amely tevékenység során keletkezik az a szag az iszapból, amely időközönként a városban érezhetővé válik. A közelmúltban a kialakult helyzetről, illetve annak lehetséges megoldásairól tartott sajtótájékotatót Hegedüs László, a Sopron és Könyéke Víz és Csatornamű Rt. vezérigazgatója és Kosztka László, a  Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője, amelyen nagyobb odafigyelést, összehangolt munkát ígértek, továbbá ismertették, hogy a szennyvíztelep fejlesztése, illetve a hulladéklerakó telepen komposztáló telepítése fogják a gondot véglegesen megoldani. A sajtótájékoztatót követen értesültek viszont az érintettek arról, hogy az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség azonnali hatállyal megvonta a soproni hulladéklerakó szennyvíziszap elhelyezési engedélyét. A szennyvíziszap elhelyezésére az adott helyzetben átmeneti depókat kell kialakítani, illetve tárolóterületeket keresni, amely folytán a szennyvíziszap elhelyezése költségnövekedéssel jár.



2004. május 16., vasárnap 23:03


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület