CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Az észak-dunántúli Környezetvédelmi felügyelőség megvonta a soproni hulladéklerakó szennyvíziszap -elhelyezési engedélyét. A döntés egy még tavaly megrendelt környezetvédelmi tanulmány kiértékelését követően született meg, a talaj és a talajvíz védelme érdekében.

Soproni régészek Árpád-kori falu maradványaira bukkantak Nagycenk melletti Arany-patak közelében. A háromezer négyzetméter nagyságú területen a kiásott gödrök mélyéről gazdag, XI-XII.századi leletanyag került elő. A XI-XII. századból származó edények utalnak az egykori település életére és lakóira.

Ma (május 19.) 18.00 órakor Járóka Lívia, a Fidesz Európai Parlamenti képviselő-jelöltje és Dr. Szájer József, Sopron és környéke országgyűlési képviselője lakossági fórumot tart a Lackner Kristóf Általános Iskolában, (Jereván lakótelep).

Sopronban az országos panelprogram keretében idén elsőként a Teleki utca és a Juharfa utcai társasházak 20-20 lakásában korszerűsítik a fűtést és cserélik ki a nyílászárókat.

Három éven belül közös foglalkoztatási stratégiát dolgoznak ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megye, valamint Burgenland munkaügyi szakemberei. Az erről szóló szándéknyilatkozatot már alá írták.

Ma (május 19.) 19 órakor hazai pályán fogadja a Matáv � Sopron labdarúgócsapata az Arany Ászok Liga felsőházi rájátszásban az Újpest csapatát, akik jelenleg a tabella élén állnak 51 ponttal. A bajnoki címért már csak 4 csapat küzd, sorsdöntő lehet számukra a Matáv elleni mérkőzés eredménye. A Fradi csak 1 pontot szerzett egy hete Sopronban, a Debrecen kikapott, ma az Újpest izgulhat a pontjaiért.

Május 20-án 11-13 óráig a Fogyatékos Gyermekek Otthona munkatársai adhatnak vért az intézmény Tómalom utcai helyiségeiben. Ezen a napon szerveznek 16.30-19 óráig Nagylózs - és Pinnye község lakói részére véradást a nagylózsi általános iskolába.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola a Harkai katonai lőtéren éles pisztoly és géppisztoly lőgyakorlatot tart ma (május 19-én, 22-én, 24-én, 25-én, 26-án, 27-én) reggel 8 és 13 óra között.

A Soproni Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársai a héten nemcsak a városban, vidéken is többször tartanak ellenőrzéseket. Ma (május 19.) 8-19 óráig mérnek a Győri úton; az elkerülőn; a Lővér körúton és a Balfi úton.

A Sopron-Szombathely közötti vasútvonalon pályaépítési munkák miatt máj. 20-ig a Sopronból 22.20 ill. a Szombathelyről 22.35-kor induló személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok szállítják.

A "Cinege" Művészeti Iskola 1999-ben alakult azzal a céllal, hogy a városban művészeti tevékenységgel foglalkozó, az iránt érdeklődő gyerekeket és fiatalokat összefogja. A május 21-28 között Művészeti Iskolák Találkozójának Hete címmel bemutatkoznak a hasonló intézményben tanuló növendékek, az őket oktató pedagógusok. Az egy hetes rendezvényen láthatnak tánc -, néptánc-, balett-; musical- és báb előadást, valamint a Cinege Művészeti Iskola grafika tanszakos növendékeinek kiállítását tekinthetik meg.

Regine Kalmár festőművész kiállítása a Pannonia Med hotelban június 30-ig tekinthető meg, naponta 9-17 óra között.

Herr József "Városaim" című fotókiállítása nyílt meg a Gárdonyi Géza Általános iskolában. Megtekinthető június 4-ig az iskola nyitva tartási idejében.

Erdei kisvasutak címmel Kiállítás látható az Erdészeti Múzeumban (Templom u. 4.) A kiállítás június 13-ig tekinthető meg, szerda kivételével naponta 13-18 óráig.)

A Képcsarnok Mühl Aladár termében Balogh István Péter festőművész képeiben gyönyörködhetnek.

Pénteken (május 21.) 17 órakor kezdődik Németh Ferenc fafaragó kiállításának megnyitója a Bánfalvi Fiókkönyvtárban. A kiállítás június 4-ig tekinthető meg.

A Domonkos Rendházban pénteken (május 21-én) ReBiK Art nemzetközi képzőművészeti vándorkiállítás nyílik magyar és osztrák művészek alkotásaiból 17 órakor. A kiállítás megtekinthető: június 20-ig.

A Soproni Petőfi Színházban ma (május 19.) 18 órakor A vágy villamosa című előadást tekinthetik meg az Ifjúsági "C"-bérletesek.

A Kisszínházban holnap (május 20.) a Kedves hazug című darabot láthatják 19.30 órakor a Medgyaszay-bérlet tulajdonosai.



2004. május 19., szerda 12:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület