CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Nemzeti Civil Alapprogram szakmai kollégium pályázatai-A Nemzeti Civil Alapprogram Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kolléiuma pályázatai

Közlemény

A Nemzeti Civil Alapprogram szakmai kollégiumai a mai napon - működésük során első ízben - pályázatokat írtak ki közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező civil szervezetek számára.

A pályázatok alapján a kiírásban szereplő feltételeknek megfelelő társadalmi szervezetek és alapítványok szakmai tevékenységeik, programjaik támogatásához nyerhetnek hozzájárulást, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Az NCA három szakmai kollégiuma (Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégium; a Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma; valamint a Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma) által meghirdetett pályázatokra a pályamunkák benyújtási határideje: 2004. július 1-e.

A pályázati felhívások megjelentek a Magyar Nemzet és a Népszabadság országos napilapok mai számaiban, a civil szakmai sajtóban; elektronikus formában a www.nca.hu internetes oldalon, továbbá a www.allamkincstar.gov.hu honlapról is letölthető a dokumentáció; valamint felvilágosítás kérhető a 06-80/204-453-as ingyenesen hívható zöld számon is.

Az érdeklődők számára a pályázati anyag személyesen is beszerezhető - az NCA kezelőszervénél - a Magyar Államkincstár Támogatásokat Kezelő Főosztályán (1054 Budapest, Hold u. 4.), valamint a megyei Civil Szolgáltató Központokban.
 

Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa
Miniszteri Titkárság

Budapest, 2004. 06. 01.



A Nemzeti Civil Alapprogram
Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma

Pályázati felhívás

A Nemzeti Civil Alapprogram Országos hatókörű civil szervezetek támogatásának Kollégiuma a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló 2003. évi L. törvény (NCA törvény) 5. § (1) bekezdése értelmében az alábbiak szerint pályázatot hirdet.

A pályázat célja:

A jelen pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését célozza. A pályázat célja az országos hatókörű civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás.

A pályázók köre:

Mindazon társadalmi szervezetek, vagy alapítványok, amelyeket a bíróság 2003. január 1-jét megelőzően nyilvántartásba vett és az alapszabályuknak, illetve alapító okiratuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják, és amelyek a NCA törvény 14.§ f) pontja szerint országos hatókörrel működnek (létesítő okiratuk szerinti tevékenységüket bizonyítottan legalább hét megyére kiterjedő hatókörrel végzik).

A tevékenységét nem országos hatókörrel végző civil szervezet csak a székhelye szerint illetékes regionális kollégiumtól kaphat működési támogatást!

Nem pályázhatnak:

Azon civil szervezetek, amelyek az NCA törvény, illetve a végrehajtásáról szóló 160/2003. (X.7.) Korm. rendelet szerint nem jogosultak az Alapprogram működési támogatásának igénybevételére.

Támogatható célok:

A civil szervezetek működési, és a működéséhez kapcsolódó 2004. január1-től, 2004. december 31-ig terjedő időszak kiadásai és ráfordításai, a pályázati kiírásban foglaltak szerint.

Felosztható keret:

1.360.000.000.-Ft

Támogatás mértéke:

A támogatások a pályázó szervezet elmúlt évi teljes ráfordításainak az általa nyújtott támogatások összegével csökkentett adatának figyelembevételével kerülnek meghatározásra. Egy szervezet egy évben összesen legfeljebb 7 millió forint működési támogatást kaphat, a pályázati útmutatóban rögzítettek szerint.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás

A pályázat benyújtásának határideje: 2004. június 21.

A pályázat benyújtásának helye, a pályázattal kapcsolatos információk:

Magyar Államkincstár Fővárosi Területi Igazgatóság Állampénztári Iroda Pályázatos Támogatási Osztály

1139 Budapest, Váci út 71.

Telefonszám: 452-88-52

A részletes pályázati anyag letölthető: a www.nca.hu, illetve a www.allamkincstar.gov.hu honlapról.

A részletes pályázati anyagok beszerezhetők továbbá: Személyesen a fent megnevezett Állampénztári Irodától, illetve telefonos, vagy levélben történő kérésre azt az igénylő részére postázzák.

Budapest, 2004. május 20.

NCA Országos hatókörű civil szervezetek támogatásának Kollégiuma



2004. jĂşnius 01., kedd 11:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület