CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A munkaalapú gazdaság lényege:újra össze kell kapcsolni a boldogulás lehetőségét, a jóllétet és a munkát.

EP-kampány: Fidesz nagygyűlés Orbán Viktorral, a Fidesz-Polgári Szövetség elnökével

,,A munkaalapú gazdaságnak az a lényege,  hogy újra össze kell kapcsolni a boldogulás lehetőségét, a jóllétet és a munkát, oly módon, hogy a jóllétnek előfeltétele legyen a munka és a munkának természetes következménye a jóllét.

A több ezres létszámmal tartott politikai nagygyűlést Dr. Szájer József, országgyűlési képviselő, EP-jelölt beszéde nyitotta, aki felsorolta mindazokat az előnyöket, amelyeket Az EU-csatlakozás Sopronnak és térségének jelent: egyrészt a határ megszűnését, amelynek következtében  Sopron visszakerülhet természetes földrajzi közegébe, másrészt a határon túli munkavállalás lehetőségeinek megkönnyítése is fontos a térségben lakók számára. Az EP- listán két környékbeli indul: Szájer József és Járóka Lívia, így ,,Sopron és környéke képviselete biztosított az EU-ban." - mondta Dr. Szájer József.

Az Orbán-kormány alatt elkezdett fejlesztések és beruházások között a Széchenyi terv segítségével megvalósult Bencésrendi Öregek Otthona, az Evangélikus Nyugdíjasház, továbbá a soproni Zeneiskola, és mint a ,,város lelkének" szóló létesítmény, a népszavazási Hűségkút is szerepelt abban a felsorolásban, amelyet Dr. Szájer József és majd Orbán Viktor beszéde bevezetőjeként felsorolt a soproni Fő téren tartott nagygyűlésén.

Orbán Viktor pártelnök szólt arról, hogy a június 13-ai választáson a jelenlegi kormány munkájáról is véleményt mondhatnak a választók. Úgy vélte: Az uniós tagság önmagában nem oldja meg a problémákat, ezért nem a magyaroknak kell európaiakká válniuk, hanem a béreknek, a fizetéseknek, a nyugdíjaknak.
,,Eljött az idő, hogy a magyar gazdaságot hozzáigazítsuk az európai gazdasághoz, márpedig az európai gazdaság alapja a munka. Magyarországon ma nem a munkaalapú, hanem bankáralapú gazdaság működik, és a bankárgazdaság helyett fel kell építenünk egy munkát megbecsülő, és munkára épülő gazdasági rendszert." - mondta Orbán Viktor, aki hozzátette: ,,A munkaalapú gazdaságnak az a lényege,  hogy újra össze kell kapcsolni a boldogulás lehetőségét, a jóllétet és a munkát, oly módon, hogy a jóllétnek előfeltétele legyen a munka és a munkának természetes következménye a jóllét. A munkát meg kell becsülni. (…) Az államnak pedig gondoskodni kell arról, hogy minden ember, aki dolgozni akar és képes, az dolgozhasson.
Egy munkaalapú gazdaságra van szükség. A Nemzeti Petíció ezért a ,,Munka, otthon, biztonság" címet viseli.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a Fidesz megválasztott képviselői az Európai Néppárt frakciójában foglalnak majd helyet, mely frakció hosszú ideje a legerősebb és a és a legbefolyásosabb csoportja az Európai Parlamentnek, amely erővel arányban áll a felelősségük is - mondta a politikus, aki hozzátette: ,,Nekünk mindig az együttműködést, a nemzeti érdekek képviseletét, annak érvényesítését kell szem előtt tartanunk Brüsszelben."

Orbán Viktor bírálta a Medgyessy-kormánynak az elmúlt két évben nyújtott teljesítményét, kijelentve: ,, Eltelt két esztendő, és Magyarország egy emelkedő országból a bizonytalanság országává vált."

Az átlagkeresetek arányára, a szerinte növekedő munkanélküliségre, a Széchenyi terv megfojtására, a kis települések postáinak felszámolására hivatkozva figyelmeztetett arra, hogy ,,A legnagyobb baj nem is az, hogy az ígéreteket, hogy a szerződést, amelyet velünk kötöttek megszegték, az igazán nagy baj, a magyar közélet talán legnagyobb betegsége ma: az egyenes beszéd hiánya."

,,Amikor azt mondják, hogy valami nő, akkor az csökken, amikor azt mondják, hogy erősíteni fogjuk, akkor gyengítik, amikor azt mondják gyarapítjuk, akkor visszametszik, amikor azt mondják fejlesztjük, akkor az azt jelenti, hogy leépítik.
  Egy másik szótárból dolgoznak, és időnként az embernek felötlik az emlékezetéből az a régi – kicsit cinikus mondat – amellyel a 90-es évek elején a közép-európai országokban viccelődtek, és amely úgy hangzott: ,,hiába vágja be valaki a demokrácia szótárát, ha a nyelvtan a régi."

Orbán Viktor úgy vélte a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség egyre erősebb, kijelentette: az egymillió-kettőszázezer ember aláírásával ellátott Nemzeti Petíció is arra utal, hogy ,, az 1948 óta a polgári, nemzeti és  keresztény értékeket valló közéleti tábor még sohasem volt olyan erős és szervezett."
A Nemzeti Petíció, az abban megfogalmazott öt kérés kevesebb annál, mint amit a választások során a mai kormány megígért - jelentette ki a politikus, aki hangsúlyozta nem a Fidesz programját kérik számon, hanem a szocialisták saját választási ígéreteiket, abból sem mindent, csak azt, amit biztosan megvalósíthatónak gondol a Fidesz, annak alapján, amit ők 1998-2002-ben már megvalósítottak.
,,Nem azt kérjük a tisztelt kormányzattól, hogy másszon meg egy olyan magas hegycsúcsot, ahol korábban magyar ember még nem járt, csak azt kérjük, hogy méltóztassék fölfáradni arra a dombra, ahol már egyszer, 2002-ben Magyarország minden polgára egyszer már megfordult." - fogalmazott a pártelnök, aki szerint a Nemzeti Petíciót egy június 13-i sikeres választással tudja a nemzeti, keresztény oldal megtámogatni.

T.É.



2004. jĂşnius 02., szerda 14:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület