CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A Fidelitas Soproni Szervezete június 2-án írásban nyújtotta át Walter Dezsőnek, Sopron polgármesterének, az ,,autóvásárlások' ügyében intézett kérdéseit.

Válaszok az immár személyesen feltett Fidelitas kérdésekre

A Fidelitas Soproni Szervezete június 2-án írásban nyújtotta át Walter Dezsőnek, Sopron polgármesterének, az ,,autóvásárlások" ügyében intézett kérdéseit.

Pongrácz Nóra, a Fidelitas országos szervezetének alelnöke és Schlosser András a Fidelitas helyi szervezetének elnöke által átnyújtott levél szerint ,, A Kisalföldben megjelent cikkek nyomán a választók megkeresték a Fidelitast, és az alábbi kérdések tolmácsolását kérték:
1. Az elmúlt másfél évben az önkormányzati cégek és intézmények hány darab autót vásároltak a Polgármester Úr érdekeltségi körébe tartozó cégektől?
2. Az Önkormányzat Vagyonrendeletében meghatározott módon, licittárgyalás útján történik-e a használt autók értékesítése?
3. A Polgármester Úr cége milyen kapcsolatban áll a Porsche Hungáriával?
4. Hol és mikor írta ki az önkormányzat a rendőrautók beszerzésére irányuló pályázatot?
Walter Dezső polgármester elmondta az önkormányzati intézmények gépkocsi-vásárlásairól az érintett cégek, illetve intézmények vezetőit kell megkérdezni.
Továbbá Walter Dezső azt is elmondta, hogy ,,az önkormányzati vagyonrendeletben meghatározott módon, licittárgyalás után történik a használt autók értékesítése", ami ,,egyébként a Jegyzői Irodához tartozik" -tette hozzá a polgármester.
A Porsche Hungária Magyarországon a generál importőre a Skodának, a Seatnak, a Volkswagennek és az Audinak, amelynek ,,az én cégem egy dealer-je" - válaszolta Walter Dezső a harmadik kérdésre.
A negyedik, a rendőrautókra vonatkozó kérdésre adott válaszában a polgármester kifejtette: Nem pályázat útján vették a 8 rendőrautót, hanem ,,úgy mint önkormányzat" a rendőrséget támogatva, amihez viszont a rendőrség írt ki országos szintű pályázatot. Ez utóbbit ,,megnyerte a Skoda." A közbeszerzés ez esetben központilag történik.
A továbbiakban a polgármester felhívta a fidelitasos fiatalok figyelmét arra, hogy éppen az aznapi, június 2-i Kisalföld megyei napilapban jelent meg az a cikk, amelyben Walter Dezső az ,,autóügyekben" nyilatkozott, és amelyből minden kérdésükre választ kapnak a kérdezők.
Walter Dezső polgármester mindezek után nyilatkozatában úgy fogalmazott ,,Tudatlanságról tettek tanúbizonyságot a fiatalok, abban hogy, hogyan történnek autóvásárlások." Hozzátette: ,,nyíltan állok minden egyes kérdés elé. Én ezt a várost szolgálom, szeretem, a városért megteszek mindent, nem a város pénzén akarok én meggazdagodni."
Pongrácz Nóra a találkozó után a sajtónak elmondta: nem tartják kielégítőnek a kapott válaszokat. Hozzátette: ,,körülbelül a kérdések felére nem kaptunk választ, így arra sem, hogy az elmúlt másfél évben az önkormányzati cégek, illetve intézmények, hány darab autót vásároltak, milyen módon vásárolták ezeket az autókat", és arra sem, hogy az önkormányzat vagyonrendeletében meghatározott módon, licittárgyalás útján történik-e a használt autóknak az értékesítése."

T.É.



2004. június 04., péntek 21:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület