CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 26., péntek, Ervin napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az ellenzék nehezményezi a Fő téren és a Városházán zajló autósbemutatót

Újabb Fidesz-kérdés: ,,Autókereskedés a városházán?"
Az ellenzék nehezményezi a Fő téren és a Városházán zajló autósbemutatót

    Abdai Géza a Polgári Összefogás frakció vezetője és Rádonyi László, a Fidesz helyi szervezetének alelnöke sajtótájékoztatóra hívta a soproni médiát a tegnapi napon, annak a rendezvénynek kapcsán, amiről a soproni Corvinus Rádió kivételével, (amely erről előzetesen tájékozódott) több újságíró a helyszínen értesült.
    Rádonyi László így fogalmazott: ,,Új modellt mutat be a polgármester úr érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás. Immár másodszor találkozik a város ezzel a modellel. Először egy közgyűlést halasztottak el a polgármester úr világbemutatóra való utazása miatt, másodszorra pedig ma autókereskedést csinálnak a Fő térből és a városházából."
,,Vajon Lackner Kristóf, vagy Sopronyi-Thurner Mihály beengedett-e volna bármilyen kereskedőt a városházára? - tette fel a kérdést a képviselő, aki úgy vélte, hogy ,,a dolog nem a városházára való."
    Majd a Szentírásból idézett a politikus, felolvasva azt a történetet, amikor Jézus kikergette a templomból a kufárokat.
    ,,-Úgy gondoljuk, hogy a városháza az a közélet temploma a polgárok számára. Nem elfogadható, hogy a városházán polgármester úr érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás autószalont ,,nyisson", különös nem kampány idején. Vajon marad-e hely még a városháza nagytermében, vagy a városházán a munkára?

    A politikus nehezményezte, hogy míg – szerinte –a házasságkötéseket a városháza felújított díszterméből a város a volt megyeházára szeretné áthelyezni, addig ,,ott hogyan kaphat helyet egy vállalkozás bemutatója?" - tette fel a kérdést.
    Kifejtette: a Polgári Összefogás frakció és a Fidesz az akcióról ma a helyi rádió híreiből és a Fő téri előkészületekből értesült. Hozzátette: Teljesen normális körülmények között is elfogadhatatlannak tartja, hogy egy Városházán ilyen események folyjanak, nemhogy kampány idején..
,,Biztosan lehetett volna ennél megfelelőbb helyet találni, mert egyébként maga a jelenség megbotránkoztatja a város közönségét is." - vélte.

    Abdai Géza mindezekhez hozzátette: Amennyiben a rendezvény egy olyan szerződés aláírásával párosul, amely több száz munkahelyteremtő beruházás szerződése, úgy nyilvánosan megköveti a polgármester urat.
    ,,Amennyiben ez az ő érdekeltségi körébe tartozó vállalkozás gusztustalan reklámozása, a város szent helyén, a Városházán, úgy elvárjuk a polgármester úrtól, hogy kövesse meg a város polgárait." - mondta Abdai Géza.

***

    A rendezvényről a soproni sajtó sem kapott semmilyen előzetes programot, vagy hírt.
    A polgármesteri hivatalban telefonos érdeklődésünkre Rozsonits Tamás tanácsadóhoz irányítottak, aki a cyberpressnek elmondta: Szakújságíróknak meghirdetett szűk körű szakmai rendezvényről van szó, és ,,ami nem városi szervezés", hanem azt a budapesti  autómárkák importőr-cég szervezi. A szervezők a helyi önkormányzati rendeleteknek megfelelően  ,,mindenért fizetnek és mindent bérelnek." A szervező, a legismertebb autómárkák importőr cégek egyike, azért választotta helyszínül Sopron városát, mert Sopron hasonló az autó nevét kölcsönző spanyol városhoz. Hozzátette. ,,Monte Carlo is büszke lenne arra, hogy megrendezhessen egy ilyen rendezvényt."

T.É.



2004. jĂşnius 09., szerda 20:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület