CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 29., péntek, Aguszta napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

A kiadvánnyal a szerzők azt is kifejezik, hogy a Fidesz az érdemi programok, az érdemi párbeszéd, az emberek tájékoztatásának, a párbeszéd híve.

Megjelent Dr. Szájer József legújabb, Európa című könyve

 Budapest után Sopronban is bemutatták Szájer József ünnepi Könyvhétre megjelent, Európa című könyvét, amelynek Laky Zsuzsanna és Tapasztó Szabolcs a társszerzői.

    A soproni Fő téri Cédrus Art Klubban tartott könyvbemutatón Szájer József, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Európai Parlamenti listásának jelöltje elmondta:
    A könyvbemutató arra is felhívja a figyelmet, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség valóban egy érdemi, Európa-politika meghirdetésével igyekezett a választásokra felkészülni.
    A 106 oldalas könyv rövid, gyorsan áttekinthető munka, amelyből az olvasó áttekintést kaphat az európai intézmények, az Európai Parlament működéséről,
Magyarországon rengeteg könyv foglalkozik tankönyvszerűen, alaposan, több száz oldalban az EU működésével.

    Dr. Szájer József célja az volt, hogy egy ismeretterjesztő jelleggel megírt, rövid, ugyanakkor politikai irányvonalaktól mentes, tájékoztató könyvet adjon az olvasó kezébe az Európai Unióról, az Európai Parlamentről, az Európai Parlamenti választások szabályairól, a csatlakozási tárgyalási folyamatokról, illetve arról, hogy a Magyar Alkotmány és a magyar alkotmányrendszer miként módosul az EU-csatlakozás következtében.
Valamennyi párt listája, továbbá a megfigyelői periódussal kapcsolatos tények is szerepelnek a könyvben.
    A kiadvánnyal, amelyhez hasonló Magyarországon még nem jelent meg, a szerzők azt is szerették volna kifejezni, hogy a Fidesz az érdemi programok, az érdemi párbeszéd, az emberek tájékoztatásának, a párbeszéd híve.

    A közérthető, olvasmányos stílusban megírt könyv azért is fontos, mert – mint Dr. Szájer József hangsúlyozta – az volt a tapasztalata, hogy az elmúlt esztendőkben, Magyarország uniós csatlakozására való készülődés alatt a kormány elmulasztotta azt a tájékoztatási kötelezettségét, ami ahhoz lett volna szükséges, hogy az emberek több területen pontosan és konkrétan tudják, hogy miről is döntenek mindannyian az Európai Parlamenti választáson.
 
    Dr. Szájer József felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz elkészítette a Csak együtt sikerülhet címmel kiadott Európai Uniós programot, amelyet Martonyi János vezetésével a Szabad-Európa központ adott ki, és amely alkotmányos részeinek megírásában Szájer József szintén részt vállalt.
    Dr. Szájer József szólt az Európai Parlamenti választásról, amelyeknek – mint kiemelte – a régióban különleges jelentősége van.

- Jómagam azt vállaltam, hogy megválasztásom esetén a Nyugat-dunántúli régiót fogom képviselni az Európai Parlamentben. A Sopronhoz, és tágabb térségéhez való kötődésem az elkövetkezendő időszakban nemhogy gyengülne, de éppen erősödik ezáltal. A Szent György u. 6. szám alatti Fidesz választókerületi iroda Európai Parlamenti képviselői irodaként is működik a jövőben.
    Budapesten kívül az is egyedülálló az országban , hogy egy városból, két képviselő is bejuthat az Európai Parlamentbe, hiszen a listán szerepel Járóka Lívia, aki a listán a Lungo Drom jelöltjeként szerepel, szintén soproni - mondta az országgyűlési képviselő.

    Az EP választási kampány eddigi eseményeit értékelve kijelentette:
- A Fidesz a józan, az értelmes párbeszéd híve. Sopronban különösen fontos, hogy civilizált, európai módon folytassuk le a kampányt. Ezért elítélem, hogy minden eddigi etikai szabályzatot, minden korábbi egyezséget felrúgva, a szocialista párt teleplakátolta a várost olyan helyeken is, ahova az elmúlt 15 évben – a pártok közötti eddig működő egyetértés szerint – soha nem ragasztottak plakátokat. Állampolgárok is panaszkodtak ebben az ügyben. Nem tartom helyesnek, hogy a háborús programok Sopronba is eljutottak.
    A mai könyvbemutató egy hasznos könyvvel is azt demonstrálta tulajdonképpen, hogy a Fidesz higgadtan, programmal, elvekkel, kampányol - mondta Dr. Szájer József.

T.É.



2004. június 11., péntek 09:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület