CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

A klónok támadása

    Rehhagel az Olümposzon, Görög fieszta, A futball halála, Görögország lefocizta egész Európát. Ilyen és ehhez hasonló potenciális újságcímeken morfondíroznak jelenleg is Európa megdöbbent újságírói. Tizenegy - plusz a cserék – névtelen, ám szívbajosnak kevésbé sem nevezhető görög, keretet adva a portugáliai EB-szereplésének, a nyitó meccs után, a döntőben is meglepte, majd bedarálta a futballozni akaró, házigazdákat. Semmi mutyi nincs abban, hogy a görögök németebbek voltak a csoportmérkőzések után idejekorán távozó Wunderbare elfnél.

    A titok nyitja Otto Rehhagel, akinek terveibe csodálatosan illeszkedett a hellén válogatott. A zabolátlan, szinte állandóan reklamáló, kiöregedőben lévő focistákkal ugyanis sikerült megértetnie, ha a futballcirkusz porondján nyomot akarnak hagyni, jobb lesz ha követik minden apró utasítását. Így is lett, amely taktikával az agyonreklámozott, az aranygeneráció két oszlopos tagjával – Rui Costa és Figo – is megerősített portugálok, a kis délutáni focizgatásnak induló kezdőmeccsen meglepetten szembesültek. Otto Rehhagel lelkes kis klónjai megölve a játékot, sec-perc alatt elverték őket. Ám a Brazíliából szerződtetett, világbajnok Scolari kapitány fiai megemberelve magukat, egészen a döntőig focizták a csapatot, ahol meglepetésükre megint csak Herkules kései utódaiba ütköztek. Rontani viszont itt már nem lehetett. Az a sokat emlegetett nyomás, plusz az a szorongás, “hogy újra a belőlünk bohócot csináló görögökkel meccselünk” partvonalra vetette Figot és a jövő nagy tehetségének tartott ifjú Ronaldót egyaránt. Vagy Scolari mester mondott csődöt taktikagyártás terén, és képtelen volt megtalálni a gőzmozdonyként zakatoló görögöket hatástalanító “vakcinát”, vagy a teljesen begörcsölt klasszisokban keresendő a hiba. Ám a végeredmény szinte ugyanaz, az apró bibit csak a meccs tétje, a trófea jelenti. A futballtudásnak legkevesebb jelét sem mutató, ám annál fegyelmezettebben dolgozó, és valljuk be őszintén eredményes görögök, pedig ha nem is megérdemelten, de learatták hosszú, és valószínűleg kemény munkájuk gyümölcsét.

    Ha a nagy Otto, nem hatvanhat éves lenne, és az orvostudomány is előbbre tartana, bizton állíthatjuk, önmagát klónoztatva indult volna az Európa Bajnokságon. Ám egyelőre marad számára, és elképzeléseinek egy szűz, temperamentumos, déli csapat, amelyet “kísérleteivel” 2006-ban akár a Zugspitze csúcsára is repíthet.

Stöckert Dávid

A fotón: Theodoros Zagorakis, a JVC UEFA EURO 2004  sztárja (Forrás: Getty Images-www.euro2004.com)



2004. július 05., hétfő 13:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület