CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 25., csĂĽtörtök, Márk napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Az UNICEF segítségkérése

Az UNICEF segítségkérése

Egy családnak Darfúrban kevesebb, mint 4000 forintra van szüksége ahhoz, hogy új életet kezdhessen

    Az UNICEF soproni képviselete a Darfúi humanitárius katasztrófa elhárítása céljából segítségért fordul olvasóinkhoz.
    A soproni képviselet vezetője, Hirschler Katalin a cyberpressnek elmondta: A híradások szerint, Szudán nyugati határvidékét humánitárius katasztrófa veszélyezteti.

    Az arab milicisták, tömegesen végezték ki az ott lakó férfiakat, és erőszakolták meg a nőket. Az ott lakók, több, mint egymillióan, menekülni kényszerültek a felégetett, kifosztott falvakból. Jelenleg rögtönzött táborokban élnek, nincstelenül a homoksivatagban a csádi határ mentén, ahol nincs víz és elegendő élelem, és semmi sem védi a menekülteket az időjárás viszontagságaitól, és nagy veszélyt jelentenek az éhezés és a járványok.
    A segélyszervezetek ezért próbálják a világ közvéleményének figyelmét felhívni a dárfúri régióban fenyegető humanitárius katasztrófára, melyet egyesek a ruandai népirtáshoz hasonlítanak. Egyelőre hiányzik azonban a politikai elkötelezettség, a szolidaritás, nem nehezedik megfelelő nyomás a szudáni vezetésre a mielőbbi rendezés érdekében. A kormányok és az adományozók által felajánlott támogatás pedig nem elegendő ahhoz, hogy a menekülteket megvédjék a közelgő tragédiától.

    Mindenki segíthet!
    Egy családnak Darfúrban kevesebb, mint 4000 forintra van szüksége ahhoz, hogy új életet kezdhessen. Ennyibe kerül az a túlélő csomag, melyet az UNICEF biztosít a táborba érkezőknek. (Tartalma: szappan, két vizes kanna, két gyékény és két takaró az alváshoz, egy műanyag ponyva, hogy fedél kerüljön a család feje fölé.)

    Adományukat az UNICEF  11705008-20123725  számú számlájára juttathatják el, vagy befizetéséhez csekket kérhetnek a 06-1-201-4923 telefonszámon. (Amennyiben a befizetők közlik címüket és adóazonosító számukat az UNICEF Magyar Bizottság az év végén adóigazolást küld adományáról.)

Hogyan segít az UNICEF Szudánban?
Az UNICEF több mint ötven munkatársa dolgozik jelenleg a dárfúri tartományban. Feladataik közé tartozik a sürgősségi egészségügyi ellátás és a védőoltás kampányok megszervezése, a krónikusan éhező gyerekek terápiás táplálása, az ivóvíz ellátás kiterjesztése, a menekült gyerekek oktatása, a túléléshez szükséges eszközök (műanyag ponyvák, takarók) biztosítása a családoknak.

Ehhez többek között a következőket szerezte be az UNICEF:  130 tonna magas fehérjetartalmú tej az alultáplált gyerekeknek,  9 és fél millió szappan a tisztálkodáshoz,  63 845 vizes kanna a családoknak, 24 millió klorin tabletta az ivóvíz fertőtlenítésére.
(UNICEF Sopron)



2004. július 12., hétfő 01:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület