CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tegnap polgármestert választottak Ágfalván. Az előző polgármester Wágner Géza váratlan halála miatt volt szükség időközi választásra. A választáson egy jelölt Gál Isván, az önkormányzat egyik független képviselője indult. Egy jelölt esetén nincs érvényességi küszöb, sem a választók részvétele, sem a szavazatok érvényessége szempontából.

A 85 ös főút baleseteinek 10% -a Nagycenknél történik A forgalom és ezáltal a balesetveszély nyáron, a turistaszezonban csak fokozódik. Legutóbb egy német állampolgár vesztette életét a 84-es, 85-ös főutak kereszteződésében.
A fennálló helyzet javítása érdekében Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke kezdeményezésére helyszíni bejárást tartottak, a rendőrség, a közútkezelő szakemberei valamint a nagycenki önkormányzat közreműködésével.

Fertőd önkormányzata és még további négy település nem írta alá a Sopron-Fertőd Többcélú Kistérségi Társulásra vonatkozó megállapodást. Fülöp Géza, Fertőd polgármestere a regionális napilap kérdésére elmondta: a képviselő testület azért határozott a társulás ellen, mivel úgy látják számos jogi kérdés még tisztázatlan, pl.: a tagok szavazati súlya, ill. az intézmények működtetésének szabályai és a finanszírozás.

Látogatóközpontot alakít ki a Fertő-táj világörökség Egyesület Fertőszéplakon. A több, mint 33 ezer eurós, vagyis 8 millió Ft-ot meghaladó projekt összegének 90 %-t a magyar-osztrák határon átnyúló Phare pályázaton nyerték el.

Véradás: Július 20-án, kedden reggel 8-tól du. 2-ig a Soproni Rendőrkapitányság és a Tűzoltó Parancsnokság munkatársait, valamint a soproni Marhavágóhíd dolgozóit várják véradásra a Területi Vérellátó Intézetbe.

Kullancsok elszaporodása veszélyezteti Sopron környéki kirándulókat. Ennek oka az enyhe tél és a rovarok számára kedvező csapadékos, hűvösebb nyár. A Magyarországon fellelhető 42 fajta kullancsból az enberre veszélyes betegségeket az úgynevezett vörös hasú kullancs terjeszti. A megelőzés érdekében ügyeljünk a megfelelő öltözködésre és a túra utáni átvizsgálást sem mulasszuk el.



2004. július 19., hétfő 09:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület