CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 20., szombat, Tivadar napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Huszonegyedik alkalommal : Bezerédj Amália Országos Zenei Tábor -Képriporttal -

    Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Bezerédj Amália Országos Zenei Tábort  idén a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karának Ének-zene Tanszéke,
    Az éneklés, a zenélés örömmel teli boldogságot adó tevékenység, a zenei tábor segít abban is, hogy a megszerzett tudást örömmé változtathassa mindenki, aki zeneoktatással foglalkozik - mondta Fodor Gábor, a tábor szervezője.
    A szervezők reménye szerint a 21 év munkája és eddigi eredményei révén jövőre akkreditálttá válhat a zenei képességfejlesztés, a kóruséneklés, a kreatív zene, a kamarai zene és az Orff-módszer foglalkozásokat kínáló, 9 napig tartó továbbképzés.

    Ezúttal is a  hagyományos zenei nevelés mellett az új zenepedagógiai irányzatokból is ízelítőt kapnak a résztvevők, különös tekintettel a ritmusérzék fejlesztésre és az improvizációra - mondta a neves művésztanárokkal együtt a tábor munkáját irányító, Fodor Gábor, a rendező főiskolai kar ének-zene tanszékének docense.
 
    Egyrészt minden zene alapja az ének. Ezzel a ténnyel a magánének foglalkozásokon – Darázs Renáta vezette –  találkozhattak a résztvevők, akik közös foglalkozásokon gyakorolhatták az élményt nyújtó közös éneklést, másrészt szabad választás alapján több szekcióban dolgozhattak.
    A kórusszekciót Ugrin Gábor Liszt- és Bartók - Pásztori Ditta díjas karnagy vezette, a kamarazene szekciót munkáját Kovács Imre Liszt- és Doppler díjas fuvolaművész és Fodor Gábor fuvolaművész irányította.
    A kreatív zenei tevékenység szekciója munkáját Czinki Zsuzsanna (a Salzburgi Orff Intézetben végzett tanár), Méhes Csaba pantomim művész és Fodor Gábor fuvolaművész irányította.
    “Milyen az én zeneóvodám?" címmel Halmos Erika zenetanár nagy sikerű gyakorlati foglalkozásokat tartott.

    A zenei képességfejlesztés mellett az örömből való zenélés felfedezése az, amivel a tábori foglalkozások során találkoznak a résztvevők. Hogy mindez milyen hatással van rájuk, arról a tábor vendégkönyvének több éves bejegyzései is tanúskodnak.
 

Nagyon köszönöm a Tanár Úrnak, hogy nem csak zeneileg, hanem emberileg is fejlődhettem ebben a táborban. Egy kicst kaptam abból is, hogy hogyan bánhatok óvodásaimmal. Nehéz, de örömmel teli volt számomra ez a tíz nap. Nagyon köszönöm Tanár Úrnak és kórustársaimnak, hogy ennyi széppel és kitartással gyarapíthattam életemet. Szívesen jövök jövőre is.
1987.
A.D.O.

 
Első alkalommal vettem részt ebben a zenei táborban. A közös éneklés, a közös zenei élmény nagyon mlyen hatott rám. lelkiekben gazdagon, feltöltődve térek haza. Köszönöm Ugrin tanár úrnak a zenei ,,nevelésen"  túl a (ma lassan elfelejtendő) nemes, mély érzéseket keltő gondolatokat. 
1988. július 10.
dr. I. V.E.

 
Hatodik alkalommal vehettem részt ebben a gyönyörű együttmuzsikálásban.
Lassan már úgy érzem, Sopron második szülővárosomá válik.
Mindig megcsodálom az itt élő derűs, jószívű embereket.
1988. július 10.
K.A.
Békés
Nekem csak egy utcahosszat kell mennem, hogy otthon legyek, mégis honvágyam lesz már holnap a tábor iránt. 9 napon át ez volt az otthonom (...) Ebben az érték- és  szépségvesztett időben, amelyet élünk, oázis volt. S több annál, mert elkísér.
1989. július 2.
C. Zs.
Nagyon boldog vagyok, hogy csillagujjal ideparancsoltak, s ,,életmegújító" ösztönökkel gazdagíthattam magamat. Őszintén mondhatom, hogy lelki felemelkedés volt ez az egész tábor, mely arra késztet, hogy mindig ebben a magas szellemi szférában éljek. S mind ezt Ugrin Gábor Tanár Úr igazi meggyőző erejének és sugárzó személyiségének köszönhetem. Fényt ársztott a szívekbe és felmelegítette azokat.
1990.
F.M.
Tiszalök

 
Kedves Gábor!
Én most vettem részt először a táborban, de többet tanultam ez alatt az egy hét alatt, mint egészen idáig. Most éreztem meg igazán, hogy a zene milyen jótékony hatással van az emberre. És ezt legfőképen neked köszönhetem.(...)
1996.
K-E.
Sopron

 
Először megijedtünk...Aztán nem akartunk hazamenni! Köszönjük!
1999.
F.K.
M.R.

 
Bár minden gyermekhez elérne ez a zenei légkör, amit itt tanultunk!
Akkor talán na világ is más lenne!
2000.
O.K.G.

 
Hetedik alkalommal voltam itt. (...) Jól éreztem magam újra. Szívesen jövök jövőre is. Egy hét alatt igen feltöltődtem. Ez egy évig erősen tart majd. Mindent köszönök..
2003.
Sz. V.

 
,,A szeretet az egyetlen, ami tékozlás útján gyarapszik. Köszönöm ezt a kevés időt, amit köztetek tölthettem. Remélem jövőre ,,teljes munkaidőben" veletek lehetek.
2004.
C.

    Az ismerteken kívül rengeteg, az óvodai oktatásba bevihető ritmushangszer létezik, az Orff-módszer pedig a zene és a mozgás együttes alkalmazásának a különböző lehetőségeire világít rá, amely során fontos az egymásra figyelés, az együttműködés.
    A tábor, a hagyományok szerint nagysikerű búcsúhangversennyel zárult.
- Cantemus! Köszöntötték egymást a résztvevők, akik mind szeretnék, ha jövőre is visszajöhetnének tanulni, energiát gyűjteni és együtt örülni a zenének, a közös éneklésnek.
 
 

Képriport


 
 

 
 
 

 
 
 
 

 



2004. jĂşlius 20., kedd 22:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület