CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Időközi választás- rendkívüli közgyűlés-Fidelitas-levél- Rotary Club Sopron-Doborján- Négysávos út a határra-Szent Orsolya Római Katolikus iskola csillagvizsgálója- Sopron Kupa- Fertő átúszás

Heti hírösszefoglaló

A soproni választókerület egyéni országgyűlési képviselője, Szájer József miután tagja lett az Európai Parlamentnek. lemondott mandátumáról. A helyi választási bizottság ezért indítványozta, hogy az Országos Választási Bizottság írja ki az időközi választást. Ennek az időpontja még nem ismert, de a pártok már keresik jelöltjeiket, de konkrétumot még nem közöltek. (07.23)

Rendkívüli közgyűlés összehívását kéri az önkormányzat Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakciója a soproni Fenyő Téri Általános Iskola igazgatói állásának megbízással történő betöltése érdekében. Erről dr. Molnár Ágnes, a párt elnöki koordinátora sajtótájékoztatón számolt be.

Osztrák csendőrök jöhetnek megyénkbe jövő évben a turisztikai szezonban. Az együttműködés egyre teljesebbé válik a két ország rendvédelmi szervei között, a soproni vagy győri közterületek rendjének védelméből és a bűncselekmények visszaszorításából is részt vállalhatnak az osztrák csendőrök, akik a rendszeres kapcsolattartáson túl közös akciókat, helyszínbiztosításokat is terveznek régiónk városaiban..(07.24.)

A Fidelitas ,pedig levelet intézett Medgyessy Péter miniszterelnökhöz, amelyben azt kérik, hogy a 2004. június 8-án, Sopronban tett félre nem érthető kézmozdulata miatt, amellyel ,, az itt élőket érzékenyen érintette, és mélységesen megsértette" nyilvánosan kérjen bocsánatot a város polgáraitól.

Rotary Club Sopron kezdeményezésére Liszt szülőfalujában, Doborjánban (Raiding) a tavaly építészeti projekt vette kezdetét. A szülői ház közelében Burgenland egyik legnagyobb befogadóképességű koncertterme létesül.

Elkészült a határra vezető négysávos út. A soproni, Bécsi úti határátkelő előtti másfél kilométeres, négysávos ut 1,1 milliárd forintba került, és egy év alatt készült el. A beruházó a Nemzeti Autópálya Rt. volt, a generálkivitelező pedig a Vegyépszer.

A soproni Szent Orsolya Római Katolikus-iskola csillagvizsgálójának helyreállításához nélkülözhetetlen épülettörténeti és diagnosztikai vizsgálatokat végeztek. Ennek kiegészítéseként régészeti kutatásokba kezdtek. Megtalálták a torony közelében húzódó római kori bástyát és várfalat. A bástyát 3,5 m mélységből ásták ki. A felújításra szoruló csillagvizsgáló helyreállítási költsége 35-40 millió forintot tenne ki, és az iskolai oktatás, a tudományos ismeretterjesztés, továbbá a diákturizmus céljait szolgálná.

Megrendezhetik a mozgássérült úszók országos Sopron Kupáját. A Sopron Kupa anyagi nehézségei taglaló, ahelyi sajtóban megjelent írásra reagálva többen ajánlottak fel segítséget.

Negyvenen vettek részt az immár harmadik alkalommal megrendezett Fertő átúszáson, amelyre Meggyes (Mörbisch) és Fertőrákos között.került sor. Szombaton az ország minden részéből érkezettek jó időjárási viszonyok közepette, 26 fokos vízben tették meg a távot.



2004. jĂşlius 28., szerda 09:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület