CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

,,Magyarország nagyon szép!"
Szép Magyarország címmel új magazin jelent meg: a második számban a soproni Villa Mimiről is olvashatnak

    Szép Magyarország címmel új magazin jelent meg, amelynek második száma egy soproni villát is bemutat a rangos ,,szép helyek" között.Bukovszky Balázs alapító-főszerkesztő ajánló sorai egyben invitálást is jelentenek:

,,Magyarország nagyon szép! És ezt mi most meg is mutatjuk.
Szeretnénk országjárásra hívni önöket, hogy együtt fedezzük fel hazánk legszebb látnivalóit és legérdekesebb programjait. Talán nem csak engem lep meg, hogy milyen sok értéket rejt ez a kis ország, köztük sok olyan kincset, amelyek Európában, de talán a világban is egyedül álló értéket képviselnek. Az elmúlt években sokat fejlődött a belföldi turizmus : kiváló minőségű szállodákat építettek, kastélyokat újítottak fel csodálatos minőségben és szinte minden kis faluban szerveznek legalább egy olyan programot, amiért érdemes oda ellátogatni. Írásainkat minden alakalommal személyes tapasztalat alapján készítjük. A bemutatott helyszíneket személyesen végigjártuk, megnéztük. Minden helyszínt a saját fotósunk által készített művészi fotókkal szeretnék bemutatni, mert szerintünk, azzal tudjuk a legjobban meggyőzni önöket arról, hogy érdemes megismerni a bemutatott helyet, ha látják, hogy milyen szép. A cikkekhez tartozó leírásásokban pedig hasznos információkat és tájékoztatást adunk önöknek, amelyek segítségével jobban megismerhetik a felkeresendő látnivalókat".

    A Szép Magyarország második, július-augusztusi száma a Löverekben fekvő, családias hangulatú Villa Mimi mellett, további megtekintésre érdemes helyeket ajánl olvasóinak; például a világörökség részét képező pécsi ókeresztény sírkamrákat, Közép-Európa egyik legszebb terét, a kőszegi Jurisics teret, egy bababarát üdülőfalut a baranya-megyei Tésenfán, és a különböző helyszínekhez kapcsolódóan több nyári programajánlat is gazdagítja a tartalmat.
    A magazin olvasóinak véleményére is kíváncsi, így a meghirdetett szavazás eredményei alapján hamarosan a Tokaj borvidékre, az aszú borok birodalmába is elvezetik az érdeklődőket a szerkesztők, akik már azt is elárulták, hogy megjárták az őskori pompei-t, Ipólytarnócót is. Útközben megálltak Szécsényben, ahol kellemes sétát tettek a kastély kertjében, majd a Ferences templom és kolostor több száz éves épületét is megnézték.
    Így a Szép Magyarország következő számaiban mindezek a helyek is viszontláthatók lesznek együtt a  szécsényi Tűztoronnyal ( a ferde épület valószínűleg az agyagréteg megcsúszása miatt dőlhetett meg), együtt a Tésen (szélmalmok), a Gaja-szurdókban, Bakonybélen, Öskün, Röjtökmuzsajon, Ráckevén, Maconkán, Szentkúton, Mátraverebélyen, Pásztón, Esztergomban készült fotókkal.
    A Szép Magyarország ,,belföldi utazási és progammagazinmagazin" -ként definiálja magát;  kéthavonta jelenik meg, ára  495 forint; a Grand Tourisme Kft. kiadásában, a lappal kapcsolatos további információk a http://www.szepmagyarorszag.hu oldalon olvashatók.

 
Kedvcsinálónak álljon itt a Szép Magyarország második számában megjelent soproni vonatkozású cikk.
 
Villa a Löverekben

A Sopron belvárosától pár perc sétára eső Löverek – ma város villa- és üdülőnegyede – oldalában lévő gyümölcsösökbe az Osztrák-Magyar-Monarchia idején, a 19. század vége felé kezdtek a soproni polgárok nyaralókat építeni
A villa Mini - mely szintén családi nyaralónak készült – építési munkálatait 1881-ben kezdték meg hagyományos lövéri faépítészeti stílusban. Átalakításakor igyekeztek minden megőrizni az eredeti épület stílusjegyeiből, és szerencsésen ötvözték azokat a felújításnál elkerülhetetlen új elemekkel. Jelenlegi formájában az épület mindhárom szintjét kihasználják. Két szinten összesen öt kétágyas szobával és egy luxusapartmannal rendelkezik az épület. Minden szobának egyedi a festése és a berendezése, teljes komforttal felszereltek külön fürdővel rendelkeznek. A földszinten a hangulatos nappalin kívül három szoba található: a sárgában szeparált ágy van, a piros pedig egy kicsit nagyobb a másik kettőnél. Szintén három szoba található az emeleten is., köztük a panzió gyöngyszeme, az exkluzív lakosztály. A dupla méretű szoba feltehetőleg az ország egyik legszebb kilátásával rendelkezik: körerkélyén Sopron panorámájában gyönyörködve fogyaszthatjuk el reggelinket, kortyolhatunk el egy pohár jó soproni bort. A végig üvegborítású fallal megfelezett egyedi körterasz félíve a szobában folytatódik. Itt egy család is kényelmesen elfér, a gyermekekkel együtt. A földszinti nappaliból vezet az út a pincében lévő étkezőbe és konyhába, ahol a vendégeket bőséges  reggelivel várják. Ebéd illetve vacsora megrendelésére nincs lehetőség, de konyha minden komforttal felszerelt (lehetőség van sütésre-főzésre, van mosó- és mosógatógép, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, így minden vendég igénye szerint étkezhet. A ház legnagyobb értéke az a többszintes kert – terasszal, kerti pavilonnal -, amely olyan nagy, hogy mindenki találhat benne egy csendes sarkot, ahol tökéletes nyugalomba meditálhat, miközben a „lábai alatt” elterülő Sopron belvárosának látványában gyönyörködik.

Aki városnézésre szeretne indulni az 10-15 perces kényelmes sétával elérheti a belvárost (de menetrend szerinti buszjárat is közlekedik) és rövid autózással számtalan megtekintésre érdemes látnivalót fedezhet fel a környéken, belföldön és Ausztriában is. Télen kényelmes távolságra ausztriai sípályák találhatók.
 A Villa Miniben minden megtalálható, amire csak szüksége lehet a pihenéshez, de ránk bízzák, hogy szolgáltatásaik közül mit és mikor szeretnénk igénybe venni. A ház méreteiből adódóan, kiválóan alkalmas arra, hogy baráti társaságok, családok a teljes épületet kibérelve háborítatlanul nyaraljanak vagy egy hosszú hétvégét töltsenek el benne.
A villa varázsát talán éppen az adja, hogy külső és belső kialakításával, hangulatával, gyönyörű fekvésű kertjével pont olyan, amilyenről mindenki álmodik. Valószínűleg ezért lép be már a kertkapun olyan érzéssel a vendég, mintha csak visszatérne ide, holott most jár itt első alkalommal. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne néhány gondtalan napot, kényelmes, családias körülmények között pihenni.

Fotók: Opitz Tamás

(a kiadó engedélyével)

T.É.-N.Á.



2004. augusztus 11., szerda 16:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület