CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Fesztiválgájd

2006. május 29., hétfő 13:43


VOLT: Négy napnyi Sopron (2. rész)

VOLT: Négy napnyi Sopron
2. rész

Idén július 5-9. között kerül megrendezésre - immár 14. alkalommal - a VOLT Fesztivál. Az 1993-ban indult egynapos program a második legnagyobb magyar fesztivállá nőtte ki magát. Idén immáron négy teljes nap áll a fiatalok, illetve a családok rendelkezésére, ugyanis rockzenei együttesektől kezdve a drum'n'bass-on át olyan népszerű előadók és fellépnek, mint az idei Megasztárok, a Republic vagy a Méhek.

Terveink szerint idén is sok hiradást lehet majd olvasni újságunkban a fesztiválról, addig is ajánlóként nézzük végig együtt, hogy az elmúlt évek során mi mindent írtak szerzőink. A megjelent írások címei mellé egy-egy mondatot emeltünk ki.

Az írás első része (VOLT 1993-2002) itt olvasható.

2003
Sopron, ismerősök, tömeg. Egy ember a nyakambaborult, és lenyúlta a sajtópassomat. Volt Kosheen, Zanzibár, csendesülősKispál, hatalmas d'n'b party, eső, napsütés, lányok.

VOLTfolió Kulturális Médiadíj
Híradás a harmadik médiadíjról.

Júliusban VOLT lesz
"Idén immár 11. alkalommal gyűlhetünk össze egy kis “elő-Szigetelésre" a Soproni VOLT Fesztiválon. Három nap, tízenkét helyszín közel 100 fellépő teszi ezt a nyarat is majd emlékezetessé. Az esemény - ahogy azt Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője elmondta – a tavalyi évtől a Sziget Szervezőiroda portfoliójának a részévé vált, egyben a második legnagyobb Fesztivállá nőtt ki magát kis hazánkban, amit bizonyít az is, hogy a Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság a “Nyugat-Dunántúli Régió Kiemelt Turisztikai Rendezvénye" címet adományozta a Fesztiválnak."

VOLT program
Szerzőnk szubjektív válogatását hűen interpretáló ajánló.

Eső előtt, közben és után is: VOLT
Kettő az egyben írás, képekkel.
"A szerda délutánra meghirdetett sajtóbejáráson a rendezvény két házigazdájával: Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal jártuk be a fesztivál szinte valamennyi helyszínét. Ekkor már csak az utolsó simítások voltak hátra, hogy aztán este hattól a kempinglakók is 3 napra birtokba vegyék a Harkai platót."
"Amire bejutottunk, már Atomic Hooligan (Egyesült Királyság) állt a keverőpult mögött, a hetvenes éveket idéző frizurával. Koncertje végén néhányszor lefényképezte a tömeget, majd átadta a helyét a magyar Raster&Amb duónak. A hangulat egyre fokozódott, és éjfél körül azt hittük, hogy ennél már nem lehet jobb. Aztán lett"

A második nap esős volt
"Egész nap kisebb-nagyobb megszakításokkal esett az eső, ezért úgy döntöttünk, ma délután taxival közelítjük meg a campinget. A szemerkélő esőben hamar bejutottunk, így a Zagar Project fellépését már a fedett sátorban élvezhettük."

2004
A fesztivál 2004. július 8-11. között tartott. Míg Ákos szuperkoncertet tartott, addig Emil.Rulezék a bejáratnál elakadt kocsijukban unplugged koncertet adtak.

Soproni zenekarok a VOLT Fesztiválon?
"Az idei évtől ugyanis a fesztivál szervezői, a Hangár Music Gardennel közösen egy olyan helyszínt hívnak életre, ahol az országosan ismert zenekarok mellett, a soproni régió rockbandáinak egy helyen kínálnak bemutatkozási lehetőséget."

VOLT jegy van!
"Egy év eleji, reprezentatív felmérés szerint a VOLT Fesztivál rendkívül elfogadott a soproniak körében. Mindemellett a VOLT, amelyet a Magyar Turizmus Rt. "Kiemelt kulturális esemény"-ként jegyez, országosan is a legjelentősebb események közé tartozik. 2003-ban 25.000-en vettek részt a VOLT-on, a jelenlévők 70%-a az ország más régióiból látogatott Sopronba. Úgy tűnik, igaznak bizonyult a VOLT Fesztivál szlogenje: "Mindenütt jó, de legjobb Sopron!"."

Tizenkettedszer is VOLT!
"150 produkció világsztárokkal. Zenekarok, dj-k koncertjei, filmek, előadások, színház, szabadegyetem, sportprogramok."

VOLT - START!
"Programsátorok 4000 négyzetméteren, 600 négyzetméternyi színpad, 200 ember hat napi munkája … és … megkezdődött a 12. VOLT Fesztivál a Lővér Kempingben. A 12. multikulturális fesztiválra az idén 30 ezer látogatót várnak, az első látogatók már szerda délután megérkeztek."

Péntek esti Grammyzápor
"Táncdalfesztiválos hangulat és sár, amúgy meg minden oké."

Valami véget ért
"Ez Sopron" - jegyezte meg a mellettem sétáló ismerősöm. Hazafele baktatva összefutottam még egy régen látott ismerősömmel, és mielőtt bedőltem az ágyba, az egyik SMS-falon többször is felbukkanó szöveg ugrált a fejemben: "Jó volt a VOLT.""

2005
Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy a fesztivált elmosta az eső. Legalábbis a szervezők nem voltak teljesen felkészülve ekkora mennyiségű csapadékra. Ismerőseink hozzánk jöttek a lakásba száradni.

Újabb világsztárok a VOLT Fesztivál kínálatában
"Ahogy közeledik a VOLT Fesztivál időpontja, napról-napra újabb világsztárokkal erősödik a VOLT egyébként is rendkívül színes programja. A napokban jelezte, hogy fellép a VOLT-on RONI SIZE és MC DYNAMITE, ugyancsak a VOLT vendége lesz a Depeche Mode-os Andy Fletcher női duója, a brit CLIENT. Szintén a Hűség Városába érkezik egy igazi crossover vonós-csapat, a román származású BALANESCU QUARTET."

Jön a VOLT!
"2005 a VOLT éve lehet - hangzott el a július 6-án kezdődő, idén először négy naposra bővülő ifjúsági fesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóján Sopronban. Az egyik legnagyobb hazai kulturális rendezvényre az idén ugyanis minden eddiginél több, mintegy 50 ezer embert várnak szerte az országból és határainkon túlról."

Esőcseppek, sár és kétszáz fellépő
"Már a múlt homályába vesznek azok a régi szép idők, ahol a VOLT kulturális programját csak egy-egy kerekasztal-beszélgetés valamint a VOLT-mozi jelentette. Idén a Magyar Televízió több műsorával is aktívan bekapcsolódik a fesztiválba, kint van a Kultúrház, a 12+. Sok program kapcsolódik a Nagy Könyvhöz is: lehet szavazni, kávézni, vagy akár hordószónoklatot tartani. Nem véletlen, hogy nem csak a szokásos fesztiválózó emberekkel találkozni, a koncerteknél jóval többről szól ez a fesztivál. Felnőtteket, családokat is fel lehet lelni."

Képriport a VOLT szombati napjáról
Milyen lehet sárban dagonyázni? Mire használhatjuk a szalmát? Képeinkből kiderül.

VOLT előtt és után
"Korábban azt hittem, hogy ha ezeknek a koncerteknek vége lesz, akkor hazafelé veszem az irányt. Azonban nem így alakult... Ráleltem a RadioCaféra, ami mondjuk nem volt nehéz, mivel éjfél után már csak ők szolgáltatták a talpalávalót a táncolni vágyóknak."
"Mi az utunkat a teaházba vettük egy kellemes ital elfogyasztása céljából. Ezt a napot már eléggé meghatározta az eső és a tömeg nagy része már inkább a sátrakba húzódott vissza ahelyett, hogy a sarat dagonyázza a nagyszínpad előtt."

2006
A fejezet nyitott, az élmény szabad.

Szerzőink, akik a fenti cikkeket elkövették: Bacsárdi László, Balogh Zsolt, Betuker Botond, Gludovátz Attila, Gludovátz Gábor, Nagy Árpád, Tóth Anita Lilla, Tóth Éva, V.V.

A cikkekből szubjektíven mondatokat kiragadott: Bacsárdi László

VOLT: Négy napnyi Sopron (1.rész)