CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 16., kedd, Csongor napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Fesztiválgájd  

VOLT: Négy napnyi Sopron
1. rész

Idén július 5-9. között kerül megrendezésre - immár 14. alkalommal - a VOLT Fesztivál. Az 1993-ban indult egynapos program a második legnagyobb magyar fesztivállá nőtte ki magát. Idén immáron négy teljes nap áll a fiatalok, illetve a családok rendelkezésére, ugyanis rockzenei együttesektől kezdve a drum'n'bass-on át olyan népszerű előadók és fellépnek, mint az idei Megasztárok, a Republic vagy a Méhek.

Terveink szerint idén is sok hiradást lehet majd olvasni újságunkban a fesztiválról, addig is ajánlóként nézzük végig együtt, hogy az elmúlt évek során mi mindent írtak szerzőink. A megjelent írások címei mellé egy-egy mondatot emeltünk ki.

1993-1998
Az első fesztiválok időszaka, ezekben az években még nem volt CyberPress, sem az elődje, így híreink sincsenek.

1999
Ebben az évben adtunk hírt először a VOLT -ról, ez a hetedik fesztivál. Sok embernek a sokadik, jelen összeállítás szerzőjének az első. Sportcentrum, izgatottság, úszás a tömeg tetején.

VOLT fesztivál, Sopron, 00.nap
"A városban, melyet Sopronnak hívnak, jelenleg nyüzsögnek azok az emberek, akiktől úgy általában óvni szokott anyukánk, és ez egyébként félelmetesen kellemes érzés. "

Két nap, két éjszaka-VOLT fesztivál
"Az épület zsúfolásig tele, a népek hihetelen sokasága, sőt, sokszinűsége nagyon megkapó tudott lenni. Megkiséreltem valamiféle általánosan unalmas trendet összeszedni, direkt, nehogy már csupa jót írjak, de hát nem sikerült, meg is jegyeztem valakinek hogy milyen sokfélék errefelé az emberek, de az csak bámult bele bután üveges szemembe, aztán otthagyott. Későbbb kísérlet tettem arra hogy visszaszerezzem megbecsülését, visszautaltam a körülöttünk tébláboló egyszemélyes univerzumokra, hogy milyen érdekes, ezek az emberek ugyanúgy bizonyos elég jól definálható pályákon mozognak itt benn az épületben, sőt odakinn is, de akkora sületlenséget válaszolt, hogy nose. "

2000
Erről az évről még mindignem találtunk írást poros raktárunkban. Pedig voltunk többen is. Csókolomelnézést.

2001
A kilencedik VOLT 2001. április 19-21. között zajlott. Ez volt az utolsó "régi-típusú" VOLT: tavasszal, a Sportcentrumban, magyar fellépőkkel, rockzenei jelleggel. De ezt akkor még csak nagyon kevesen sejtették. Mi mindenesetre új rovatot indítottunk a fesztivál kedvéért, és aktívan részt vettünk rajta. Bejutottunk egy zártkörű partyra, összehaverkodtunk néhány secus-sal, résztvettünk egy transzhumanizsmusról szóló beszélgetésen, és két koncert között kiugrottunk az úszónapra is.

VOLT FESZTIVÁL
Híradás az ebben évben először kiírásra kerülő VOLTfólió-médiadíjról.

Nyakunkon a Volt fesztivál
"rájöttem, hogy nekünk annyira jó lesz, hogy az efelett érzett örömömet képtelen leszek magamban tartani. Így aztán áttrappoltam Hajnalkához, aki épp egy vitathatóan izgató hálóingben és pózban ült ágya szélén, és lehúztam pár szál cigarettára"

Valami furcsa...
"Mert erről szól ez az egész. Egyrészt a hatalmas buliról, a fellépő sok-sok együttesről és a koncertek hangulatáról. Arról a gyorsétkezdéről, amely már nem üzemel, de régen hatalmas sorok álltak ilyenkor"

VOLT lesz
Híradás a kilencedik fesztiválról.

Hamarosan kezdődik a VOLT fesztivál
"Még 9 nap van hátra... Ismerőseim már nagyon készülnek rá. Már régóta számolják a hátralévő időt. Eldöntötték, hogy milyen ruhát fognak viselni, s már a jegyet is beszerezték. Hasonlóan sok más fiatalhoz. "

VOLT friss
Együttesajánló

2002
Ettől az évtől a Sziget Kft.-é a rendezvény, változik az időpontja és a jellege: immár nem egy alternatív stílusú soproni tavaszi fesztivál, hanem egy nyári rendezvény.

Jubileumi VOLT Fesztivál - Sopronba költözik a Sziget!
"Lobenwein Norbert a szervezők nevében a VOLT-történelemről szólva elmondta, hogy a fesztivál 1993-ban az azonos popkulturális magazinról kapta a nevét, az első alkalomtól 2001-ig minden évben – a fesztiválsorozatban elsőként – tavasszal a Soproni Sportcentrumba várta egyre gyarapodó számú vendégseregét. A tavaly áprilisi teltházas rendezvény sikere, valamint a jubileumi alkalom rangjához méltó megünneplése miatt is költözik a VOLT Fesztivál új helyszínre: a soproni erdő szélén fekvő, kilenchektáros Lővér Camping területére. "

Átadták a VOLTfolió díjakat
"Ezzel a díjjal - a felkért kulturális élet szereplői és a közönség szavazatai alapján - az ifjúsági-, kulturális média legjobbjait tüntetik ki. A díjátadó gálán, 10 kategóriában kaptak díjakat a kategória legjobbjai. "

Programok és helyszínek
Ízelítő a jubileumi fesztivál tervezett programjából.

VOLT Fesztivál az éteren át
"Az FM 94.1-en, a VOLT Rádió hullámhosszán, azok számára is érzékelhető lesz a VOLT "feeling", akik nem tudnak minden programon személyesen ott lenni."

Az első napon
"Kb. három óra lehetett, amikor a "szekuritis bácsik és nénik" vigyázó tekintetével beléptem egy teljesen más világba. Már az első pár méter azt jelezte, hogy itt aztán mindenki elfelejtheti búját, bánatát. Ettől fogva koncertek sorozata, evészet, ivászat és felszabadult szórakozás várja a voltosokat... A program, a tavalyi Volt legnépszerűbb helyén, az 1000 m2-es fullextrás kávézójában kezdődött, ahol zenés ébresztővel keltették a nulladik napon érkezőket. "

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
"Eszméletlen buli Volt! De, tényleg! Több ezer ember, sörtenger, felejthetetlen koncertek és élmények.
Arra a kérdésre, hogy milyen furcsa dolgok történtek eddig, azt tudom válaszolni, hogy semmi különös, csak belehánytak az egyik sátorba, a másikat meg szétvágták. Csak azt tudnám mivel, ugyanis a bejáratnál a "szekuritis bácsik" elkobozták a szúró és vágó eszközöket"

VOLT: 3 nap története
"Az elmúlt 3 napban aki tehette és soproni mind-mind kint volt a kempingben. Ha másért nem, hát kiváncsiságból, hiszen Soprontól és a VOLT Fesztiváltól hangos a tévé, ezzel vannak tele az újságok, és ha már itt lakik a közelben, kinek az oldalát ne furná a kiváncsiság, hogy miért beszél mindenki erről! Másokat meg éppen a változatos program csalogatott a Lővérekbe. Vagy így, vagy úgy, aki kiment, nem bánta meg!"

VOLT után Sziget előtt
Képriport a VOLT Fesztiválról

Folytatjuk.

Szerzőink, akik a fenti cikkeket elkövették: Bacsárdi László, Balogh Zsolt, Betuker Botond, Gludovátz Attila, Gludovátz Gábor, Nagy Árpád, Tóth Anita Lilla, Tóth Éva, V.V.

A cikkekből szubjektíven mondatokat kiragadott: Bacsárdi László

VOLT: Négy napnyi Sopron (2.rész)



2006. május 26., péntek 00:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület