CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. június 28., péntek 10:06


NO DROG! - 24 órás kosárlabda torna a Sportcentrumban

NO DROG! - 24 órás kosárlabda torna a Sportcentrumban

"Egész nap kosarazz inkább, mintsem egy percig drogozz!" - szlogennel 24 órás kosárlabda tornát rendezett a soproni Sportcentrumban a drogellenes világnapon június 26-27-én a Soproni Tigrisek SE.

    A labdát Dr. Payer Erzsébet szerdán délután 16 órakor dobta fel, a csapatokat erősítették a SMAFC, a Soproni Ászok Kc, a GySEV-Ringa és a Soproni Postás profi tagja is.

Bár a lényeg nem az volt hogy profin játszunk hanem, hogy sporttal töltsenek a fiatalok 24 órát.

    A 24 óra folyamán 51 csapat nevezett, 306 fő, félórás időközönként váltva léptek pályára a csapatok.
    Ez a nagy részvételi szám a rendezvény szervezőit ugyancsak meglepte így viszont 89000 másodpercen át pattogott a labda a Sportcentrumban. 8-52 éves korig szinte minden korcsoport képviseltette magát a rendezvényen. Győrből és Szlovákiából is érkeztek kosrazni szerető fiatalok.
    Estefelé már kissé csillapodott a tempó, hajnaltájt a hárompontosok sem mentek igazán a néhol ásítozó, de profikat megszégyenítő lelkesedéssel játszó ifjakon.


     51 csapat nem külön-külön mérkőzött, hanem fekete és fehér csapatot alkotva játszotta végig a 24 órát. A kosár-derbit 1872 ponttal a fehérek "nyerték" a feketék 1691 pontjával szemben
 


.

    A kosárlabda mellett a lelkes szurkolok és a kicsit elfáradt játékosok a Rendőrség Ifjúságvédelmi Osztályának kötetlen előadását hallgathatták a kábítószerekről és azok veszélyeiről. Több százan töltötték azt a tesztet sikeresen ami az előadás témájára épült a nyertesek: Gere Orsolya, Bajczi Eszter, Kelemen Petra, Sípos Mirjám, Török Nóra értékes nyereményeket vehettek át.


A rendezvény fő támogatója az Ifjúsági és Sportminisztérium volt.
Nagy Tamás a rendezvény szervezője úgy búcsúzott, hogy jövőre újra pattoghat a labda.

Nagy Arpad


Kapcsolódó cikkek:

 NO DROG! - 24 órás kosárlabda torna a Sportcentrumban
Június 26: Kábítószerellenes Világnap